Fructul de kiwi a fost desemnat în mod oficial drept cea mai bună sursă de vitamina C, o substanță care aduce beneficii incredibile pentru sănătate.
Robin Fraser, profesor în cadrul Facultății de Medicină a Universității Otago din Noua Zeelandă, a anunțat că acest fruct ar putea fi secretul longevității, întrucât este alimentul care previne o gamă largă de afecțiuni hepatice, menținând totodată leucocitele în cea mai bună stare.
Fraser, care este un patolog renumit și care a tratat foarte mulți pacienți ce sufereau de diverse boli ale ficatului, este convins de beneficiile pe care fructul de kiwi le aduce sănătății.
Pentru a-și explica această convingere, care l-a determinat chiar pe el să mănânce în fiecare zi un astfel de fruct, Fraser a comparat ficatul cu o sită care, atunci când funcționează în parametri normali, filtrează eficient colesterolul din organism. Patologul a explicat că, în unele cazuri, găurile „sitei” hepatice se înfundă din cauza abuzului de alcool, a unei alimentații dezechilibrate, a fumatului, a medicamentelor și chiar a stresului. În aceste situații, apare riscul aterosclerozei, unul dintre factorii declanșatori ai unor afecțiuni grave, precum boli cardiace, atacuri cerebrale, anevrisme și chiar cangrenă.
Fraser a ținut să precizeze că, împreună cu adoptarea unui regim de viață sănătos, consumul zilnic de kiwi poate regla funcționarea ficatului. Patologul neozeelandez a menționat că fructele de kiwi sunt cea mai bună sursă de vitamina C, substanța activă care are capacitatea de a vindeca afecțiunile ficatului și care este absolut necesară pentru „activitatea” leucocitelor.