„Frontul muncii voluntare”
„În târgul Siret, 250 cetățeni au lucrat la amenajarea unei pieți distruse de războiu, în întindere de 1800 m.p. Din inițiativa organizației de bază PMR s’a colectat pentru repararea uzinei electrice din Siret suma de 100.000 lei. Comuna Rogojinești a provocat la întrecere comuna Cândești, pietruind până acum 2 km de șosea și cumpărând din banii colectați dela săteni 9 tuburi de ciment pentru canal. În Rădăuți brigada de muncă voluntară a UTM-iștilor a lucrat la Parcul Tineretului din Piața Republicii 1.293 ore voluntare.
În comuna Botoșana sătenii și-au luat angajamentul ca tot prin muncă voluntară să construiască un nou local al Primăriei, iar cetățenii comunei Ițcani vor amenaja 2.600 m șosea, vor curăța, alinia și săpa 2.500 m șanț și vor reface 1.500 m trotuare. Comuna Burdujeni a provocat la întrecere comuna Ițcani, iar muncitorii atelierelor CFR din aceste două localități au format 12 echipe permanente pentru repararea uneltelor agricole ale plugarilor”.
„Lupta poporului”, Anul II, nr. 200, Suceava, Martie 1948.
„Premiera «Haiducii»”
„Noua premieră a Ansamblului artistic «Ciprian Porumbescu» vine să întregească prestigiul binemeritat pe care această instituție și le-a cîștigat în ultimii ani în țară și străinătate, prin spectacolele și concertele de o reală autenticitate și măiestrie artistică. Prezentînd «Haiducii», inimosul și talentatul colectiv al ansamblului își aduce o prețioasă contribuție și de această dată la valorificarea nesecatului tezaur folcloric bucovinean, la cunoașterea creației populare românești. Abordînd genul dramatic-muzical în care se includ deopotrivă cîntecul, proza, versul recitat, jocul popular, toate îmbinate armonios pe firul unui conflict social major, spectacolul «Haiducii» este inspirat din comorile folclorului sucevean, al cărui conținut este adînc înrădăcinat în aspirațiile de veacuri ale poporului nostru pentru libertate și dreptate socială”.
„Zori noi”, Anul XXVI, nr. 7540, Suceava, Sîmbătă 18 martie 1972.