Firmele de catering și fast-food-urile din județ au intrat în atenția inspectorilor pentru protecția consumatorilor.
Săptămâna trecută, OJPC Suceava a verificat modul în care comercianții îndeplinesc servicii la care tot mai mulți suceveni recurg fie pentru masa de zi cu zi, fie pentru evenimente speciale, scopul fiind acela de a stabili dacă sunt respectate prevederile legale în aceste sectoare ale alimentației publice.
Șeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „au fost controlați zeci de operatori economici din domeniu, constatându-se deficiențe în prestarea serviciului la cinci dintre aceștia”.
Abaterile au fost sancționate cu amenzi contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 26 kg materii prime și preparate culinare, care depășiseră data limită de consum. Produsele fără elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.
Printre principalele deficiențe constatate, Elena Oanea a declarat că „agenții economici nu respectă condițiile termice impuse, lipsa termogramei pe frigidere și congelatoare, utilizarea de cântare neomologate, nerespectarea rețetelor”. Elena Oanea a mai precizat că verificările se vor extinde în toate orașele din județ.
„OJPC Suceava recomandă atenție maximă la alegerea firmelor de catering, mai ales în următoarea perioadă, când temperaturile ridicate pot altera produsele alimentare într-un timp foarte scurt și când sunt favorizate afecțiunile de tipul indigestiilor sau care țin de alimentație, în general”, a mai adăugat Elena Oanea.