Complexul „Popas Turistic Bucovina” din Sucevița a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a patra ediție a „Balului Pensiunilor” din această comună. Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Turism Sucevița, președintele acesteia, Corina Pănculescu, precizând că Balul Pensiunilor reprezintă atât recunoașterea activității unităților de primire turistică din această comună, cât și un mijloc de promovare a ofertei turistice. De subliniat faptul că pe lângă reprezentanții pensiunilor din Sucevița, la eveniment au fost prezenți și o serie de invitați de seamă, printre care secretarul de stat în Ministerul Turismului, suceveanul Corneliu Popovici, deputații Cătălin Nechifor și Mircea Irimescu, administratorul public al județului, Petru Luhan, subprefectul Angela Zarojanu, directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Ovidiu Donțu. Alături de aceștia au fost prezenți și numeroși primari din județul Suceava, dar și primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, și primarul din Lazărea, județul Harghita, care a venit special pentru a se interesa de modul în care pensiunile din comuna pe care o conduce pot funcționa după modelul Asociației pentru Turism din Sucevița.
Trei pensiuni au primit premiile Asociației pentru Turism Sucevița Evenimentul principal al „Balului Pensiunilor” a fost expoziția gastronomică oferită de reprezentanții majorității unităților turistice din Sucevița. Toți cei peste 160 de participanți la acest bal au putut să-și delecteze privirile cu bucatele preparate în pensiunile din Sucevița, plăcinte, produse și preparate din carne și din legume, produse de patiserie, toate acestea putând fi servite în orice moment turiștilor care vizitează aceste locuri.
De remarcat faptul că cel mai mare succes l-a avut expoziția de produse de patiserie și cofetărie, bucătarii pensiunilor prezentând torturi și prăjituri de toate felurile și pentru toate gusturile.
Dintre produsele de patiserie s-a remarcat, fără doar și poate, creația bucătarului Complexului „Popas Turistic Bucovina”, care a preparat o rață din cremă de ciocolată și pișcot.
Și așa cum era și normal, după ce au admirat creațiile bucătarilor, oaspeții prezenți la balul din Sucevița au fost invitați să se convingă și de faptul că, pe lângă aspectul plăcut, produsele sunt și extrem de gustoase.
„Acest bal a devenit deja o tradiție în Sucevița, și reprezintă un prilej de relaxare după sărbătorile de iarnă, când numărul turiștilor care vizitează această zonă este foarte mare. În același timp, este și un mijloc de promovare a ofertei pensiunilor din această zonă”, a spus Corina Pănculescu.
Aceasta a fost și cea care a înmânat premiile Asociației pentru Turism Bucovina, care anul acesta au revenit pensiunii „Venera”, „Hanului Mărioarei” și Pensiunii „Casa Elena”. Alte premii au mai fost acordate de subprefectul Angela Zarojanu, pentru Maria Sbiera – Pensiunea „Silva”, Stela Croitor – „Casa Domniței” și Letiția Sporea – Pensiunea „Letiția”.
Sucevița ar putea deveni stațiune turistică Prezent la „Balul pensiunilor”, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a declarat că ministerul intenționează să sprijine turismul din Bucovina, astfel încât oferta din această zonă să fie cât mai diversificată. Mai mult, Popovici nu a exclus posibilitatea ca, în viitorul apropiat, comuna Sucevița să fie declarată stațiune turistică.
„Administrația locală are în vedere o serie de investiții importante, motiv pentru care vreau să ridic o provocare. Poate este timpul ca localitatea Sucevița să se gândească la statutul de stațiune turistică”, a spus Corneliu Popovici.





