Muzeul Tehnicii Populare Bucovinene din Rădăuți găzduiește o inedită expoziție de costume populare ale etniilor care au conviețuit în zona Rădăuți, costume purtate de evrei, ruteni, huțuli, polonezi, ruși lipoveni etc. În cadrul expoziției, un loc distinct îl ocupă exponatele puse la dispoziție de Nicolae Scribliac, directorul Centrului Metodic Regional pentru Cultură Cernăuți, cele 12 costume populare ucrainene și huțule, care oferă vizitatorilor o percepție asupra elementelor comune de port popular rezultate în urma interferențelor culturale specifice Bucovinei. După cum se știe, costumul popular constituie o emblemă de recunoaștere, o marcă a identității etnice, un document cu certă valoare istorică și artistică.
Expoziția se înscrie în programul manifestărilor dedicate zilelor municipiului Rădăuți, care, an de an, devine un veritabil centru de promovare a culturii tradiționale, prin manifestările cultural-artistice organizate în sezonul estival. Epoziția a fost deschisă vizitatorilor, în perioada 1-8 iulie, urmând ca publicul să poată să admire frumusețea costumelor populare și în perioada 21-27 iulie, în sălile Muzeului Tehnicii Populare Bucovinene din Rădăuți, unde va avea loc și festivalul de datini și obiceiuri de vară. Acesta din urmă va oferi vizitatorilor momente și obiceiuri din viața satului din subzona etnografică Rădăuți.
Organizată în cadrul proiectului „Tezaure umane vii”, derulat de Primăria municipiului Rădăuți, expoziția a venit ca o completare a Festivalului Internațional “Arcanul”, în care spectacolul naționalităților care au urcat pe scenă a creat punți culturale și a legat prietenii.



