Enterobacterii și o stare de igienă precară, în bucătăria unei pensiuni din Voroneț



Dinu Sadean
Dinu Sadean

Rezultatele analizelor de laborator efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava la pensiunea din Voroneț, unde, după ce au luat masa, un grup de turiști din Craiova a ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, arată că igiena în blocul alimentar al unității de cazare era una precară.
„Analizele efectuate pentru o parte din probele prelevate de la pensiunea din Voroneț și de la personalul de la bucătărie au evidențiat că starea de igienă în blocul alimentar al restaurantului unității turistice este una precară”, a arătat dr. Dinu Sădean, inspector șef al Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava.
Rezultatele pe probele recoltate din clătitele cu dulceață servite la cina din data de 21 august 2017 și din ciorba de porc de la prânzul de a doua zi au arătat prezența unor enterobacterii și a bacteriei Escherichia coli, iar analizele efectuate pe probele de sanitație prelevate de pe tocătorul de lemn și cuțitul de tăiat legume din blocul alimentar au evidențiat prezența enterobacteriilor, ceea ce înseamnă „manipulare defectuoasă” și “igienă precară”.
“La personalul din bucătărie, din analiza probei recoltate de pe tegumentele unui angajat au ieșit tot enterobacterii, iar după efectuarea coproculturii unui alt angajat din bucătărie s-a evidențiat prezența bacteriei Escherichia Coli și a unui stafilococ”, a declarat dr. Dinu Sădean.
Inspectorul șef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a precizat că mai sunt câteva probe în lucru, iar după aflarea tuturor rezultatelor analizelor va putea fi stabilită cu exactitate cauza îmbolnăvirilor, urmând ca inspectorii sanitari să dispună în cursul zilei de luni și măsuri în cazul complexului turistic de la Voroneț.



Recomandări

Scandal mare la o pensiune: turiști revoltați, amenzi pentru igienă precară și un administrator care reclamă că i s-a furat băutura din bar