Dorada în sare



Ingrediente:
1 pește dorada de 300 – 400 grame
2 kg sare mare
2 albușuri ou
2 lămâi
Mod de preparare
Puneți pe fundul unei tăvi un „pat de sare”. Restul de sare care vă rămâne se amestecă cu albușurile de ou. Curățați bine peștele, după care așezați-l în tavă acoperindu-l cu felii foarte subțiri de lămâie, iar peste lămâi se adaugă sarea preparată cu albușurile de ou. Se dă la cuptor pentru cca. 30-35 minute la temperatura de 280 grade. După ce ați scos tava de la cuptor, loviți cu o paletă crusta de sare care s-a format, dinspre margini spre centru având grijă să nu stricați forma peștelui. Se scoate peștele și se așează pe un platou, care a fost ornat în prealabil cu feliuțe de lămâi.
Poftă bună!
La acest preparat vă recomandăm un vin italian „Fazzi Bataglia”
Bucătar Andrei Pîțu

Reteta zilei este oferita de Latino