Un autoturism în care se aflau patru tineri s-a răsturnat marți seara, într-o curbă periculoasă de pe raza satului Plopeni. Poliția orașului Salcea a fost anunțată în jurul orei 23,00, printr-un apel telefonic, despre producerea accidentului pe DN 29, iar oamenii legii au găsit la fața locului un autoturism marca Renault Megane, răsturnat pe cupolă într-o curbă periculoasă, și patru tineri, doi băieți și două fete, care, după producerea accidentului, au reușit să iasă singuri din mașină. Din cercetări s-a stabilit că la volan se afla un tânăr de 19 ani din comuna Zvoriștea, care, din cauza vitezei și a carosabilului umed, a pierdut controlul asupra direcției și s-a răsturnat în afara șoselei. Polițiștii sosiți la fața locului l-au testat cu aparatul etilotest pe cel aflat la volanul mașinii, rezultatul fiind negativ, și l-au condus la sediul poliției din Salcea, pentru redactarea procesului verbal și a autorizației de reparație. Ceilalți trei ocupanți ai mașinii au fost întrebați în primă fază de polițiști dacă sunt în stare bună, după care au fost lăsați să aștepte la locul accidentului, fără ca nici unul dintre polițiști să fi cerut ajutorul unei ambulanțe.
Între timp, din cauza frigului pătrunzător și a traumatismelor suferite, traumatisme pe care, în primă fază, nu le-au resimțit, cele două minore au început să se simtă rău.
Un medic veterinar care trecea cu mașina prin zonă a oprit și, văzându-i pe tineri în ce stare erau, s-a adresat polițiștilor postului de poliție, reproșându-le acestora dezinteresul cu care i-au abandonat pe cei trei tineri în stradă și faptul că nu au solicitat echipajul unei ambulanțe, pentru a evalua starea de sănătate a acestora. Una dintre fete acuza dureri în zona capului, iar cealaltă lovituri la ambii genunchi. Replica celor care trebuiau să ia primele măsuri la fața locului a fost că „doar nu trebuia să-i iau la mine acasă”. Câteva ore mai târziu, una dintre ocupantele mașinii, o fetiță de 14 ani din comuna Fântânele, a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri medicale pentru un traumatism cranio-cerebral rezultat în urma accidentului. Întrebați despre modul în care s-au petrecut lucrurile, polițiștii au răspuns că nu aveau de ce să cheme ambulanța, deoarece cei patru ocupanți ai mașinii nu s-au plâns în nici un fel la sosirea lor. O experiență cât de mică a celor care, prin prisma meseriei de polițist, au mai avut de a face cu asemenea accidente, spune că prezența personalului unei ambulanțe este întotdeauna necesară pentru a evalua starea de sănătate a unor oameni accidentați, cu atât mai mult cu cât mașina era răsturnată pe cupolă și exista posibilitatea ca ocupanții autoturismului să fi suferit traumatisme. Atitudinea oamenilor legii este de neînțeles în acest caz în care, prinși în munca lor de cercetare și instrumentare a unui accident de circulație, au uitat să se gândească și la cei trei tineri abandonați în noapte la marginea drumului.