Cu toate că numele produsului este același, designul ambalajului este același, o serie de cercetări făcute în diferite state membre au demonstrat că mai multe produse de pe piața unică a Uniunii Europene aveau compoziții total diferite din punctul de vedere al rețetei, al ingredientului de bază folosit sau a cantității acestui ingredient inclusă în produsul respectiv, în funcție de țara pentru care sunt destinate, se arată într-un raport al Parlamentului European, informează Mediafax.
Mai mult, raportul privind dublul standard în ceea ce pivește calitatea produselor comercializate în Uniunea Europeană arată că această practică nu se rezumă la produsele alimentare, în această categorie încadrându-se și alte bunuri de consum cum ar fi detergenții sau produsele de igienă.
Potrivit datelor cuprinse în draftul raportului Parlamentului European, dat publicității prin Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului, ceastă problematică a dublului standard în ceea ce privește calitatea produselor în diferite state membre sau în diferite regiuni și piețe locale se traduce, potrivit unui studiu coordonat de experți de la Facultatea de Drept a Universității Plackeho Olomouc, în următoarele activități ale producătorilor: