Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a anunțat că a demarat controalele privind sacrificarea și valorificarea mieilor de Paște în condiții care să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor.
Ca și în anii anteriori, mieii pot fi sacrificați în abatoare autorizate sanitar-veterinar și în locuri special amenajate pentru sacrificare, cu aviz de la DSVSA Suceava. Până în momentul de față, sanitar-veterinarii au aprobat, în urma solicitărilor primite, patru puncte de sacrificare temporare, unul la Suceava, unul la Verești și două la Pătrăuți.
Mieii proveniți din gospodării, avertizează sanitar-veterinarii, pot fi sacrificați pentru vânzare în spațiile special amenajate, iar vânzarea lor se va face tot în puncte autorizate de DSVSA Suceava și supravegheate de un medic veterinar.
Important de precizat pentru consumatori, pentru a fi siguri că pun pe masă un animal sănătos, aceștia ar trebuie să cumpere un miel care a fost supus unei expertize sanitar-veterinare și care are aplicată marcă de sănătate.
DSVSA va face verificări și, dacă va fi cazul, va aplica amenzi pentru sacrificarea mieilor în spații neautorizate sanitar-veterinar, ori pentru comercializarea lor din portbagajul mașinilor, căruțe ori de pe marginea șoselei.