„Dela mănăstirea din Suceavă”
„Un dar frumos s’a făcut decurând sfintei mănăstiri a sf. m. martir Ioan cel Nou de aici de cătră vrednicii și generoșii ieromonachi dela acest sfânt locaș, Pancrațiu Sidorovici și defunctul Galaction Mleșniță. Ambii părinți au aflat de bine a-și eterniza numele lor la acest locaș istoric, Mecca creștinilor bucovineni, unde sunt păstrate moaștele sf. m. martir, patronul țării, prin donarea unui clopot mare ce cântărește 1500 chilograme. Clopotul a fost comandat încă în luna lui August a.c. la una din cele mai mari fabrici de clopote din Moscva. El a fost turnat în luna lui Septemvre a.c. ear’ în luna Octomvre s’a și transportat din Moscova prin Noua-Suliță la locul destinațiunii”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 88, Cernăuț, Duminecă 3/15 Noemvrie 1896.
„Martiri naționali”
„Unele jurnale, cari ni sosesc de peste hotare și îndeosebi acele de o anumită direcția politică, aduc denou știri senzaționale despre groaznice orori, pe care le-ar comite față de populațiunea românească oștirea autro-ungară, care a intrat de curând în țară și a cucerit partea de nord a Bucovinei. Ai crede că este vorba de însăși stârpirea neamului românesc din Bucovina.
Suntem adânc înduioșați de atâta dovadă de atenție și compătimire, noi Bucovineii cari de altfel n’am prea avut prilej să ne obicinuim cu asemene sentimente din acea parte însă e de datoria noastră să băgăm de samă ca ele să nu fie cheltuite cu presos. Este adevărat că crâncenul războiu pe care îl luptă Austria pentru integritatea și vrednicia sa a impus și Românilor Bucovinei jertfe mari și a creat, mai ales păturei intelectualilor, o situație dintre cele mai anevoioase. Aceasta se datorește însă în principal lipsei de prevedere și de pregătire pentru aceste vremi grele, lipsă pricinuită de împrejurările fatale care au otrăvit viața politică a Românilor Bucovineni în cursul celor trei ani din urmă”,
„Viața Nouă”, Anul III, nr. 146, Suceava, 1 Noemvrie 1914.