Consecințe.1. „Sexul are, întotdeauna, consecințe. De tot felul! Când mama lui Hitler și-a desfăcut picioarele în noaptea aceea, ea efectiv a revocat, pe veci, desfacerea a cincisprezece-douăzeci de milioane de alte picioare.” (George Carlin). Brrrr! Mă gândesc cu groază că, prin progresul geneticii, mama lui Stalin (ori a lui Hitler) ar putea fi clonată. Și că ea ar fi, iar… gravidă! 2. „Infidelitatea nu are preț, ci numai consecințe.” (Radyi Lanrey)
Calorii.”Iubire, hai să ardem calorii! / Citesc că dansul le consumă, / Coregrafia poate, le asumă! / În pași ritmați le risipim, să știi! // Iubire, hai să ardem calorii! / Se spune că și sexul le aprinde, / În încleștări de trupuri aburinde, / Vom săvârși, târâș, călătorii! // Iubire, hai să ardem calorii! / În suprapuneri calde, ațâțate, / Cu mângâieri prelungi și rafinate! / Iubire, cât te mai aștept să vii?! // Iubire, hai să ardem calorii! / Ce cure de slăbiri? Ce sală? / Noi nu ne îmbătăm cu apă chioară! / Ca chiorii ne vom pipăi! Nu vii? // Iubire, hai să ardem calorii! / În unduiri de trupuri îmbătate / De simțurile noastre excitate! / Iubire, hai să le topim! Când vii? // Iubire, hai să ardem calorii! / Călătorii prin pat, imaginare, / Ți-am pregătit în palide budoare, / Iubire vino să le ardem! Vii?!?” (Marcel Flocea)
Calipigă.Provine din greaca veche, unde „kalli pugos” înseamnă „care are fese frumoase”. Ioana cea calipigă regreta că din această cauză bărbații nu-i remarcau și frumusețea interioară.
Camel (toe).ˮPrin «camel toe» (expresie cu sens erotico-sexual) se are în vedere aprecierea în urma unei observații (directe sau discrete, de tip voyeur) sau expunerea în scopul observației directe și a obținerii de efecte erotice în urma acesteia, a labiilor mari (externe) prin chilot. Raportarea se face la imaginea copitei (despicate) a cămilei. În scopul obținerii unui efect de «camel toe», femeia poartă de regulă un chilot foarte strâmt, care face ca profilul labiilor mari să fie foarte evident și, de asemenea, spațiul creat între ele. Totodată, acest efect este urmărit de unele femei prin purtarea unui pantalon strâmt și elastic. Însă dacă sunt femei care contează pe acest efect în sens de semnal sexual, sunt și altele care (la plajă sau la sală) sunt interesate să-l ascundă sau se arată nemulțumite că, fără intenția lor, purtarea unor articole de lenjerie intimă și, mai ales, de plajă ori sport, le evidențiază labiile externe. La bărbați, corespunzător pentru «camel toe» este «moose knuckle».ˮ (Sexualitate online)
Don Juan. 1. „Când o dragoste / La care lucram mai demult / Mi-a reușit, / Atunci o trec pe curat, / Pe inima altei femei. / Natura a fost înțeleaptă / Creând mai multe femei / Decât bărbați, / Pentru că ne putem desăvârși / Sentimentul, / Folosind un mare număr / De ciorne.” (Marin Sorescu, „Don Juan”)
2. „Din atâtea femei să mă limitez numai la una? Ar trebui ca aceea să fie în fiecare moment alta, să-mi apară veșnic nouă și nebănuită. Îți trebuie o pasiune mare până la imbecilitate pentru a putea iubi o singură femeie. Schimbând multe, este imposibil să nu te farmece jocul de fizionomii. Farmecul absurd al iubirii adevărate, al iubirii intense, este de a găsi mister într-o singură ființă. Iubesc mai multe femei acei care nu pot iubi. Donjuanismul este avantajul și defectul celor certați cu Eros.” (Emil Cioran, „Pe culmile disperării”)
3. “Corpul unui bărbat are atuurile sale, o femeie expert în priviri tandre și atente trebuie să știe să le vadă pe toate și să profite de ele pe deplin. Cred de multe ori că Don Juan este judecat pe nedrept atunci când este acuzat că le consideră pe femei niște obiecte sau că nu trăiește decât pentru plăcere. Mi se pare că el vede diferite tipuri de frumusețe în fiecare corp de femeie și că este atât de capabil să le pună în evidență, încât, de fapt, el este un binefăcător al umanității. Don Juan consideră că toate femeile sunt irezistibile. Cel puțin, așa spune aria lui Leporello din opera lui Mozart: înalte sau scunde, grase sau slabe, vesele sau grave, fiecare dintre ele are un farmec al ei pentru cel capabil să-l vadă. Don Juan este o viclenie a naturii sau a culturii, pusă în slujba femeii. Nu pentru a le face fericite, ci pentru a le reda frumusețea unică, pe care cel care are mai multă experiență e în stare să o observe cel mai bine. Nu le poate oferi decât o noapte și o face pentru că nu e în stare de o asemenea punere în valoare decât o singură dată, dar și pentru că, toate fiind frumoase, îi e greu să petreacă prea mult timp doar cu una dintre ele. Nu i se poate reproșa că nu-i acordă suficient timp fiecăreia, pentru că el se consacră frumuseții feminine în general. Forța însăși a privirii sale îl face nestatornic. Femeia ar trebui, mai degrabă, să profite de ea, în loc să o condamne.” (Florence Ehnuel)
4. ~ (…moldav). „Deși avea faima de donjuan al Iașilor – sau poate tocmai pentru că știa prea bine cum pot fi seduse femeile măritate – Lascăr Bogdan era foarte gelos pe frumoasa lui soție, Smaranda, născută Balș (soră cu Toderiță Balș, viitorul caimacan al Moldovei, de la 1856). Fiind posesoarea unui splendid păr bălai, lung și bogat, prevăzătorul soț recurgea la o metodă eficace pentru a-și asigura liniștea somnului și „onoarea de familist”. Noaptea, învălătucea împrejurul brațului său una din cozile ei pentru ca ea să nu poată pleca de lângă el fără știrea lui. N-au dus multă vreme casă împreună și s-au despărțit. Același personaj se împăuna – înveșmântat în luxoasa-i uniformă de polcovnic (ofițer de miliție) – cu multe aventuri amoroase petrecute în alcovul domnițelor măritate cu boieri ruginiți. Pentru a-și savura în tihnă și siguranță escapadele amoroase cu soția marelui vistiernic – ca să vedeți că, fie și pentru doamne, iubirea e mai de preț decât banii!? (n.a.) – Lascăr înșira gorniștii garnizoanei pe tot traseul de la vistierie la casa amantei sale. Și, dacă soțul înșelat – care era tare bănuitor și zuliar (gelos) – pornea spre cuibul conjugal cu intenția vădită de a-și surprinde rivalul în flagrant, soldații suflau din răsputeri în trompete și dădeau semnalul… de plecare.” (Adrian-Silvian Ionescu)
Parole (”parole, parole”…). Un soț, împreună cu soția, încearcă să creeze o nouă parolă pentru computerul lor. Soțul propune, „Mypenis”, iar soția cade pe jos de râs, deoarece pe ecran s-a afișat, instant: „Eroare. Este prea scurtă.”
Molimă.Pacienta: – Domnu doctor, am o problemă: de câte ori mă dezbrac, mi se întăresc sfârcurile! – Hmmm… păi, dezbrăcați-vă, să vedem. Se dezbracă tipa, iar doctorul examinează, palpează, observă… – Mda… nu cunosc natura fenomenului, dar ceea ce văd …e că e contagios!
Iad.De unde se vede, din nou, că și iadul e pavat cu bune intenții. Un om, ieșit din spital după o spitalizare lungă, dar salvatoare, se întoarce acolo, într-o pornire generoasă, să le facă o vizită noilor internați din salonul său. El se oprește și se așază pe marginea patului în care suferise, punând acolo și o pungă grea, plină cu fructe, cărți și sucuri. Noul pacient, un chinez, devine însă, brusc, din galben, tot mai alb la față. Apoi, se uită disperat, cu ochișorii săi mici, dar bulbucați subit la vizitator. Căruia îi șoptește, înainte de a-și da duhul: – Woong sing, hooooooo! Omul nostru iese foarte afectat de la spital, intră în primul restaurant chinezesc și spune proprietarului: – Scuză-mă, dar ce înseamnă “Woong sing hooooo?!” – Dehhh, este o expresie stranie, poate din cauza pronunției deficitare, pentru că literalmente tradus înseamnă: “Gâtu mă-tii, vezi că stai, boule, pe furtunul tubului de oxigen!” Unde dai… și cine crapă!?
Divorț.M-am decis să dau divorț de nevastă-mea deoarece ea adoră să facă dragoste dimineața. Exact după ce plec eu la serviciu…
Moale. Nu știm de unde vine expresia „las-o mai moale”, dar ar trebui să te simți mândru când ți-o spune o femeie…
Beuturi.„Afară de apă, oamenii mai beu și unele beuturi spirituoase ca vin, bere, alcohol ș.a.m.d. Cât despre acestea, nemic n’am ce spune bun. Pe când apa ia locul prim între toate beuturile existente, provine în natură pretutindene, ajută desvoltării organismului nostru, și pe lângă toate acestea nimic nu ne costează; pe când, beuturile spirituoase nu-i aduc omului nici un atom de sănătate, ba dincontră încă, dânsele mai rău i-o ruinează și pe lângă aceasta atât punga cât și vada (acumularea, averea familiei – n.a.). Cel puțin să ne însemnăm că beuturile spirituoase totdeauna mai mult strică omului decât îl ajută. Afară de mâncare, oamenii au necesitate și de beutură. Cea mai bună beutură este apa de isvor. Ea este și mai bună, dacă fundul isvorului conține nisip sau pietriș. Cu totul altfel stă chestia cu apa din râuri. Aceasta nu este deloc recomandabilă de beut, de oare-ce unele substanțe chemice ca varul și unele săruri, cari sunt necesare organismului nostru, îi lipsesc. Apa din râuri este mai ales vătămătoare organismelor tinere și crescânde ale copiilor”. („Revista Politică”, Anul III, 1888 – din ”Monitorul de Suceava”)