Dacă dragoste nu e (51). Bărbăție



Disimulare (salvatoare). Israel. Un tinerel se adresează unei călugărițe: – Te rog, te rog din suflet!… lasă-mă să mă ascund sub fusta ta! Îți voi explica mai târziu! Călugărița a fost de acord. Se apropie doi tipi din poliția militară: – Soră, scuzați, nu ați văzut pe aici un soldat evadat? Călugărița a răspuns că nu a văzut nimic. După ce polițiștii au plecat, soldatul iese de sub fustă și spune: – Chiar nu știu cum să vă mulțumesc… Știți, nu vreau să merg în Gaza, să mor acolo… Călugărița a răspuns că îl înțelege perfect. Soldatul: – Nu vreau să par nepoliticos, dar aveți niște picioare minunate! Călugărița: – Dacă ai fi privit un pic mai sus, ai fi văzut și o pereche de co…e. Nici eu, frate… nu vreau să merg în Gaza! E Ok!
Gafă.„– Alo? Eu sunt, iubito. Tocmai am avut un flash-back extrem de picant: ai cu adevărat niște fese superbe! – Mulțumesc, chiar sunt flatată. Dar… tocmai vorbesc cu ambasadorul american, cu directorul Amnesty și cu subsecretarul de stat. Iar telefonul meu este cuplat pe difuzor…” (Colin Firth și Renee Zellweger vorbind la telefon în „Bridget Jones: vârsta rațiunii”, 2004)
Bărbăție.”Entuziasmul meu, ca femeie liberă, față de organul masculin este total și sincer și se află în centrul admirației mele, repet… ca femeie. Nu mă uimește că el își poate modifica, rapid, volumul și consistența fizică. Știu că această metamorfoză ține de procese fiziologice și psihologice care pot fi descrise și explicate științific. Însă acest lucru nu-mi va diminua încântarea. Mai ales că știu din experiență că procesul poate să nu dureze… și că, oricum, el este unul delicat, fragil. Deoarece erecția este asemănătoare gândirii: gândirea ascunde toate conexiunile dintre neuroni și toate reacțiile chimice care o condiționează. Și nu se manifestă decât printr-un fenomen imaterial: limbajul. Erecția, dimpotrivă, își ascunde întreaga avalanșă de reprezentări, vise, sentimente, amintiri… pentru a ni se prezenta nouă, femeilor, ca o mașinărie savantă, ce poate înfăptui acte de vitejie. Este departe de a fi un simplu reflex fiziologic. În felul lui propriu… organul masculin ne vorbește mult. Și eu – ca femeie – vreau să fiu numai ochi și urechi.” (Florence Ehnuel, ”Frumosul sex al bărbaților”, trad. Ed. IBU, 2010)
Nevastă.Lumea zice că nu știu să gătesc, dar nu-i deloc adevărat! Fac cele mai bune zile fripte.
Fericire(masculină). Cel mai fericit bărbat este ăla care își vede fiica pe coperta revistei „Vogue”, își vede băiatul pe coperta revistei „Sport”, își vede amanta pe coperta revistei „Playboy”… și își vede nevasta la tv, la emisiunea „Dispăruți fără urmă”.
Intenții. Familia Wainsbein era înstărită, însă avea o fetișcană cam lălâie și balcâză, plus cam slabă de minte. Într-o zi, doamna Wainsbein îl vede pe Ștrulic care, după gard, îi pupa fiica. – Ia ascultă, Ștrulic, matale ai intenții serioase? – Cum să nu, doamnă Wainsbein! Am intenții serioase! Credeți că o pup așa, doar de plăcere?…
Interdicție. Sexul oral a fost pentru prima oară interzis în SUA în anul 1913. Ironia sorții a făcut ca această lege – fiind a 69-a adoptată – să rămână în istorie ca „Legea 69”…
Îmbătrânire. 1. Ce îmbătrânește prima dată la un bărbat însurat? Nevasta. 2. Fenomen inevitabil și ireversibil, ce începe, tiptil, atunci când sănătatea și banii încep să devină mai presus pentru tine decât sexul. 3. “Chiar și morții îmbătrânesc.” (Gabriel Garcia Marquez) 4. Dragostea nu îmbătrânește; numai oamenii se ofilesc și trec. (M. Sadoveanu)
Juisare. 1. Arta juisării nu are limite. 2. „De fiecare dată când m-am bucurat, când am țipat de plăcere, m-am întrebat imediat dacă am voie, dacă am drept la juisare, la plăcere… dacă nu cumva am greșit, am exagerat. Aceasta e teribila «autocenzură castratoare» – cum ar putea spune un bărbat – pe care mi-au impus-o mama, mătușile, școala, surorile mele mai vârstnice.” (O femeie)
Laptop. O femeie într-un magazin de cosmetice cere un parfum care să-i trezească soțului ei pasiunea ofilită pe parcurs. Un parfum cu miros de laptop ar fi cel mai potrivit…
Las Vegas. Oraș în care vei găsi toate jocurile de noroc: ruletă, biliard, baccara… căsătorie.
Lașitate. El: – Gândește-te, draga mea, zece ani de căsnicie și nicio ceartă! Ea: – Știu, laș ticălos ce ești!
Lesbianism. “Jocul steril și rotund al femeilor, frecarea pieilor neputincioase de a se pătrunde, mi-a plăcut întotdeauna. Îmi închipui, cu gândul aprins, sforțarea istovitoare a celor două partenere care nu pot găsi un mijloc de legătură, să fie veriga de transmisiune a lichidului electric încuiat în ele și zbătându-se să curgă. Intensitatea strângerii și țipătul cărnii bătute de dorul de a se revărsa, de a scăpa de tensiunea strânsă în sfori nevăzute, disperarea necomunicării totale trebuie să ardă, să înnebunească.” (Octav Șuluțiu, 1938)
Logodnă. 1. Tată, ce e aia logodnă? Păi, e ca și cum ți-aș cumpăra o bicicletă de Crăciun și nu te-aș lăsa să o călărești până la Paște… 2. Un compromis, o încercare cu șanse încă reale de evadare, de răzgândire, între celibat și căsătorie. 3. „Logosul grecesc a înflorit pe pământul nostru și a dat logodna – e o dovadă că la începutul iubirii, ca și la începutul lumii, este cuvântul.” (C.V. Tudor)
Iubire (adevărată). „Una dintre cele mai mari dovezi de iubire pe care le poți aduce pe lume este să-i lași pe ceilalți să fie diferiți de tine și să-i eliberezi de pretențiile și așteptările tale. Când înțelegi cu bunăvoință că ceilalți își au propriile lor legi și că trebuie să-și urmeze propria cale, așa cum trebuie să faci și tu, nevoia de a-i controla sau a le fi superior începe să pălească.” (John Welwood)
Copaci.„Ciudați copaci mai suntem, ne legănăm de dor între un pas și altul, spre pasul care pleacă, spre pasul care vine și nici pe loc nu vrem să stăm cum stau copacii, ciudați copaci mai suntem…” (O. Paler)
Cuviință.„De la Freud încoace s-a produs o mutație: s-a pus sexul în locul capului. Asta e tristețea cea mai mare. Vedeți, la noi, la români există/exista o cuviință. Anumite cuvinte nu se pronunțau – nu erau niște tabuuri, dar există/exista o pudoare, o limită a vorbirii… a purtării. Acum «cuviința», cuvântul acesta, a dispărut din dicționar. Nu am prejudecăți de niciun soi, dar felul în care ne purtăm – mai ales tinerii între ei – ucide frumusețea.” (Zoe Dumitrescu-Bușulenga)
Vreme.”Că vine și-o vreme în care / Boașele cad între picioare. / Femeile-ți zic: Slăbănogul, / Unde ți-a plecat inorogul? / E la păscut? Prin ce parte? / Departe? – Foarte departe! / Urmează – apoi — diatriba: / Uite-l, uscat precum hriba. / Uite-l, e tuns până la piele, / Ca Morometele lui Mălăiele.” (Anonim)
Rabin. Ițic îl întreabă pe rabin: – E adevărat, oare, că în anul 2024 va fi un război mare și va veni sfârșitul lumii? – Nuuuu-i adevărat! Stai cuminte, Ițic! În anul 2024 va fi o continuă luptă pentru pace! Apoi, va exista o singură țară, URSS. Capitala ei va fi la Washington și va fi condusă de doi chinezi: Ițac și Șloim! Du-te și te culcă!



Recomandări

Președintele CJ Suceava și 92 de primari suceveni, din PSD, PNL și USR, au transmis o scrisoare deschisă premierului și Guvernului

Un tânăr din Straja este șef de promoție la Universitatea de Construcții București – Căi Ferate, Drumuri și Poduri

Un tânăr din Straja este șef de promoție la Universitatea de Construcții București – Căi Ferate, Drumuri și Poduri
Un tânăr din Straja este șef de promoție la Universitatea de Construcții București – Căi Ferate, Drumuri și Poduri