La Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc va avea loc, în perioada 28 iulie – 2 august 2025, între orele 11:00-14:00, atelierul de pictură pentru copii „Culorile Bucovinei”, coordonat de prof. Mihaela Pîrlea. Din 2021, profesoara Pîrlea predă pictură și educație plastică la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.
Cei mici vor avea parte de jocuri, desen, pictură, o săptămână creativă în aer liber, în curtea muzeului, la umbra căsuțelor și a cortului proaspăt instalat, după cum spun organizatorii.
„Vom depăna povești despre frumusețile culturii românești, obiectivele înscrise în patrimoniul UNESCO, ne vom juca, vom picta și vom desena. Atelierele pun accent pe dezvoltarea creativității și simțului estetic. În cea de-a șaptea zi, duminică, 3 august, vom organiza o expoziție cu lucrările realizate de participanți”, a transmis prof. Mihaela Pîrlea. Înscrieri se pot face la numărul de telefon: 0760 984 522 (prof. Mihaela Pîrlea).
- Programe pentru tineri şi copii în domeniul artelor plastice
Conform datelor prezentate de reprezentanții Muzeului Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, Mihaela Pîrlea va îmbina arta şi training-ul într-un atelier plin de culoare. Este absolventă a unui master la Universitatea de Artă Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, specializarea Artă Murală, şi este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici. Mihaela a ucenicit ani de-a rândul în atelierul mamei sale – cunoscut pictor contemporan. Fiind absolventă a Academiei de Studii Economice din București, având primul Master în Afaceri Internaționale, Mihaela a lucrat ca trainer, în perioada 2002-2009, pentru cea mai mare universitate corporativă din România.
În 2008, ea primește certificare europeană de trainer și coordonează activităţi de training, e-learning, customer education şi programe de MBA. Experienţa de opt ani în domeniul corporativ i-au adus Mihaelei recunoaştere prin conceperea şi realizarea mai multor proiecte: „BCR vă invită într-o călătorie culturală” – proiect cultural de amenajare spaţiu public (pictură şi decoraţiuni interioare), realizat în 2007, la Sibiu, în cadrul manifestării Sibiu – Capitală Cultural Europeană, calificat drept „cel mai original proiect de artă realizat în domeniul bancar”, ARTeambuilding – proiecte de teambuilding în domeniul artistic etc.
Din 2009 și până în 2011, Mihaela a desfășurat o activitate antreprenorială, fiind consultant și trainer la propriul PFA – Tailored Solutions. Din 2011 și până în 2021, tânăra a realizat proiecte şi programe pentru tineri şi copii în domeniul artelor plastice, atât în școli, cât și în grădinițe de stat și private și a participat, anual, la proiectul „Săptămâna altfel”.
