Cei care doresc să regăsească gustul și savoarea plăcintelor gătite în cuptor, care răspândesc îmbietoare arome de mere coapte, de brânză – dulce sau sărată, cartofi, cașcaval, ciuperci, cu varză călită și multe alte combinații care îți lasă gura apă, ori care vor să mănânce un cozonac precum cei gătiți de bunicile și mamele lor, au la dispoziție produsele de calitate ale patiseriei TuttiGusto, situată în apropiere de Piața Mică.
Faptul că utilizează doar ingrediente naturale și că produsele lor sunt făcute respectând procedurile tradiționale, care permit aluatului să aibă o creștere normală, nu forțată, au făcut să câștige clienți statornici în rândul celor care apreciază calitatea și țin cont de ceea ce conțin alimentele pe care le consumă.
„Omul se convinge de calitatea produselor atunci când le atinge, le gustă. Avem clienți care vin la noi de ani de zile, convinși că de aici cumpără într-adevăr produse naturale. Se vede la ochi diferența de aluat. E aluat făcut ca pe vremuri”, explică Daniela Știrbu, administratorul patiseriei deschise pe laterala Complexului Comercial Zimbru, în culoarul de lângă Kaufland.
Anterior, patiseria a funcționat lângă Piața Mare, dar spațiul insuficient pentru desfășurarea activității de producție – clienții sunt serviți cu produse făcute chiar sub ochii lor și proaspăt scoase din cuptor – i-a determinat să se mute în noua locație.
În ciuda concurenței acerbe și a prețurilor mici pe care le impun în general marile lanțuri de magazine, poate și într-o strategie de eliminare a concurenței, cei de la TuttiGusto au rămas fermi pe poziție, refuzând să facă rabat la calitate.
„Brânza din plăcinte e chiar brânză, nu o mixtură cu aromă de brânză, folosim doar ouă, nu praf de ouă și multe alte mixturi care sunt acum pe piață, în care aromele sunt artificiale, nu provin de la produsul pe care crezi că îl conține. De aceea sunt atât de apreciate produsele pe care le avem, precum plăcintele poale-n brâu, tarta cu vișine, care de fapt e un pandișpan cu vișine, plăcintele cu varză murată și călită ori cele cu cartofi, cu halva, cu nucă sau cu ciuperci, pentru că omul redescoperă exact gustul pe care-l știe din copilărie, când i se pregăteau în casă asemenea bunătăți”, consideră Daniela Știrbu, care se ocupă în mod direct de aprovizionare, pentru a se asigura că toate ingredientele sunt de calitate.
Cozonacii bucovineni, preferații celor veniți acasă de peste hotare
O categorie aparte de produse, care au mare căutare și în această perioadă a anului, deși nu sunt sărbători precum Crăciunul sau Paștele, sunt cozonacii bucovineni. Asta deoarece foarte mulți dintre sucevenii întorși acasă de peste hotare, în concediu, vor să se delecteze cu acest produs tradițional, de care nu au parte în țările unde merg la muncă.
Unii cumpără nu doar pentru ei, ci și pentru prietenii de acolo, pentru a-i servi cu ceva bun, tradițional românesc.
Pasca este un alt produs cu care cei de la TuttiGusto se mândresc, reacțiile clienților fiind cea mai bună unitate de măsură.
„În perioada Paștelui facem o pască foarte bună, după rețetă tradițională, cu multă brânză. Degeaba e frumoasă pe dinafară pasca dacă blatul este gros, iar brânza de un deget”, mai spune Daniela Știrbu.
Nu în ultimul rând, de o bună apreciere se bucură și prăjituri de casă naturale, pe care cei de la TuttiGusto le fac în această perioadă doar pe bază de comenzi.
Pentru cei care vor să redescopere savoarea ciocolatei de casă făcute ca pe vremuri, de dragele noastre bunici, a prăjiturilor lămâiță, a salamului de casă, a prăjiturii nucă, a negreselor, ori să deguste bomboane Raffaello sau renumita prăjitură Greta Garbo, patiseria TuttiGusto este o alegere naturală – ca și produsele utilizate.
Comenzile pot fi făcute la sediul de pe strada Universității sau telefonic, la 0751 363 688 sau la 0751 349 126, iar informații suplimentare se găsesc pe site, la www.cozonac-traditional.ro.
Gustul care nu se uită
Cozonaci ca la mama acasă și plăcinte savuroase, la patiseria TuttiGusto
