Cotlet de porc umplut



Ingrediente:
– mușchi file crud 200 gr.
– costiță afumată 50 gr.
– cașcaval minim 50% grăsime 50 gr.
– unt 10 gr.
– pesmet
– piper
– verdeață
– sare
– migdale feliate (palete)
– castraveți murați
Mod de preparare:
Se bate mușchiul cu ciocanul de șnițele, se condimentează cu sare, piper, după care se dă un praf de pesmet, paletele de migdale și untul puțin încălzit.
Se umple cu costița cașcavalul și castraveții, totul tăiat baghete cca. 2 cm grosime.
Se împachetează sub formă de portofel, se unge cu ulei de măsline și se frige pe grătarul încins timp de 20 de minute întorcându-se doar de 2 ori.
Se servește cu garnitură de cartofi țărănești și murături asortate.
Se asociază foarte bine cu vin alb sec (Riesling, Sauvignon Blanc).
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo