Copiii, neastâmpărați din cauza mâncării tip fast-food



Copiii care sunt obișnuiți să mănânce alimente tip fast-food au „șanse” mai mari să aibă un comportament nepotrivit la școală, au anunțat experții.
Gustările dulci și grase au fost găsite vinovate pentru obrăznicie și lipsa de concentrare, motiv pentru care școlile din întreaga lume au început să organizeze campanii care să promoveze adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. Cercetătorii au descoperit că, în cazul copiilor care nu au fost hrăniți corespunzător până la trei ani, răul este deja făcut în momentul în care merg la școală.
Studii recente au arătat că elevii de școală primară care au fost hrăniți cu mâncăruri procesate industrial până la trei ani se comportă cel mai urât dintre toți și obțin cele mai proaste rezultate la teste. Cercetătorii au efectuat studiul analizând datele a 14.000 de copii și au constatat că aceia care primiseră mâncare tip fast-food înainte de vârsta de trei ani aveau cele mai puține șanse de a-și îmbunătăți comportamentul între șase și zece ani, la momentul critic.
„Suntem încrezători că legătura făcută între acești doi factori este relevantă și indică faptul că modelul de alimentație adoptat la vârste fragede are efecte de lungă durată, chiar dacă mai târziu comportamentul alimentar se modifică”, a explicat doctorul Pauline Emmett, nutriționist în cadrul Universității din Bristol.
„Prin urmare, este foarte important ca părinții să le impună copiilor o alimentație sănătoasă de la vârstă fragedă pentru a se asigura că aceștia vor beneficia de cea mai bună educație”, a concluzionat doctorul Emmett.