Cel puțin trei porții de fructe și legume consumate zilnic – inclusiv morcovi, varză și kiwi – asigură un aspect sănătos și strălucitor al pielii în doar câteva săptămâni, potrivit unui studiu realizat de psihologii de la Universitatea St Andrews, citat de dailymail.co.uk.
Specialiștii i-au fotografiat pe participanții la studiu, bărbați și femei, cărora le-au analizat tenul înainte și după perioada de testare. S-a observat astfel că un consum crescut de fructe și legume contribuie la o colorare cât mai naturală a tegumentului.
Cercetătorii au calculat astfel că aproximativ trei porții de fructe și legume consumate zilnic timp de șase săptămâni sunt suficiente pentru menținerea sănătății, în timp ce mai mult de trei porții de fructe și legume consumate în aceleași condiții pot contribui la „creșterea atractivității” unei persoane.
Carotenoizii – nutrienții responsabili pentru culorile alimentelor, inclusiv ale morcovilor și cartofilor dulci – sunt cei care contribuie la o piele frumoasă și sănătoasă. Carotenoizii, care sunt în număr de câteva sute, sunt prezenți, de asemenea, în diferite straturi ale pielii. Dintre aceștia, betacarotenul și licopenul sunt asociați unui număr mare de beneficii pentru sănătate. Carotenoizii din retină, de exemplu, protejează ochii.
În cadrul unui alt proiect, participanții au fost rugați să își spună părerea cu privire la cât de atrăgătoare consideră că sunt chipurile lor. Cei ale căror fețe aveau „o strălucire sănătoasă” s-au declarat mai mulțumiți de modul în care arată în comparație cu aceia cărora le lipsea acea strălucire.
În acest context, cei care organizează campanii în care recomandă consumul de fructe și legume pentru menținerea sănătății s-ar putea folosi și de acest nou studiu pentru promovare unei alimentații sănătoase.
Consumul de fructe și legume asigură o piele mai frumoasă
