Război total

Conflictul dintre Gigi Becali și armată, faza documentelor



Gigi Becali spune că a acționat corect și cinstit când a preluat clubul Steaua
Gigi Becali spune că a acționat corect și cinstit când a preluat clubul Steaua

Gigi Becali a susținut o conferință de presă în care a dorit să lămurească problema conflictului Steaua – CSA. Finanțatorul roș-albaștrilor a venit în fața reprezentanților presei cu acte prin care a dorit să arate cum s-au petrecut exact lucrurile în momentul în care a preluat clubul de fotbal.
„E un moment foarte important, această situație e foarte importantă. Eu mă închin și vă spun așa: Jur în fața lui Dumnezeu că tot ce spun e pur adevăr, fără niciun fel de minciună. În 2000, eram prieten cu Păunescu și Pițurcă. Mergeam la Lido. Nea Viorel: ’Băi, Gigi, tu ești tânăr, ai bani, o să ai nevoie de asta, de imagine, de celebritate. Eu sunt bătrân, nu am bani. Ție îți va folosi’. Intrăm într-o combinație, îmi spune că Steaua era spre faliment și că nu mai putea supraviețui, avea nevoie de 4 milioane de dolari. În 2000 se întâmpla asta. Contract de împrumut în 6.04.2000. În 2000 am dat 2 milioane de dolari, da? 6.04 și 30.05, am dat 2 milioane, bani împrumut. Aici sunt toate, defalcate. După care, intervine un act de dare în plată. În 2000. Când am dat acești bani, în contract spune că banii pe care îi dau împrumut se vor transforma în societate pe acțiuni, Steaua, că doar nu eram prost să dau 2 milioane. În 2001, act de dare în plată, pe 27.06. Până la ora aia dădusem 6 milioane și în contract spune că am dat banii și că se va face societate pe acțiuni și că voi primi acțiuni de banii aceia. Prin contractul de împrumut, ei se obligau să facă societate pe acțiuni, iar eu să primesc acțiuni. 2000, 2001, 2002 am dat bani la Steaua, 3 ani, apoi s-a făcut societatea pe acțiuni. La fiecare contract scrie formula că îmi revin drepturile federative ale jucătorilor. Mirel Rădoi, Adrian Neaga, Claudiu Răducanu, Vintilă, Bălan, 5 jucători (…) Va primi acțiuni nominative emise de acesta, la valoare nominală, conform raportului. Eu lui Pițurcă doar i-am răspuns, că a spus că am furat. Dacă din 2000 până în 2003 dau 10 milioane de euro la Steaua, am furat? Nu am furat. De fiecare dată o să-i dau răspunsul. Are și el 4%. Războiul meu nu e Pițurcă. De fapt, lupta mea nu e cu nimeni. E cu cei răi din țara asta, care vor să distrugă tot ce e bun.
Pentru acțiuni, primeam jucători. Act de dare în plată, 500.000 dolari, 318.000, tot așa. Marian Aliuță, Sorin Ghionea, care erau cumpărați din banii mei. 500.000, Oprița și Ogăraru. Act de dare în plată, 259.000 de dolari…Astea însumează aproape 10 milioane de dolari, ceea ce am dat eu din 2000 până în 2003. Bani! Ei nu aveau, că dacă aveau, dădeau ei. Sau nu voiau să dea. Cum de fapt nu au dat”, a povestit Gigi Becali.
Și-a vândut teren pentru a ajuta Steaua
Latifundiarul a menționat și faptul că a vândut teren cu 4,5 milioane, care făcea 120 de milioane, bani care au ajuns tot la Steaua.
„Contractul de care a spus nea Viorel, ăsta e, că mă tot amânau de 3 ani. Mă amânau, mă amânau. Aici e raportul de evaluare. Astea sunt făcute toate de nenea Viorel. Dacă tu Viorel Păunescu și Pițurcă m-ați adus într-o treabă…noi trebuia să luăm Steaua în 3. Pițurcă mi-a cesionat mare parte din bani, ca să am eu creanțe, că el nu avea bani. La fel și nea Viorel. La un moment dat dădusem 40 de milioane. Acum, după ce m-ai băgat într-o gaură, că am acte, tu, Pițurcă, zici că am furat. Orice ar face, eu nu pot să zic nimic de Pițurcă. Nu zici lucruri urâte de un prieten. El, cum își așterne, așa doarme. Aici intervine un lucru care e cel mai interesant. S-a făcut Adunarea Generală în 2003, după ce am dat 10 milioane de euro. Scrie aici Boroi George, care e acum comandantul CSA, a aprobat și el și a aprobat în Adunarea Generală să se facă societate pe acțiuni. Pițurcă Victor a semnat și el să se facă societate pe acțiuni. Deci el a votat ca să fur eu. Aici îl avem și pe Roșu Laurențiu, comandantul clubului CSA de atunci, a votat. Erau 10 membri în Adunarea Generală a asociației lui Păunescu, care erau conducerea CSA. Roșu și Boroi au votat și au semnat să se facă o societate pe acțiuni care să se cheme Steaua. Acum vin și spun că am furat. Voi ați votat că vreți așa. Eu am dat 10 milioane pe nimic, apoi mi-am cerut drepturile.
Uite ce au votat ei: procesul verbal, statutul societății comerciale. Uite, și Pițurcă, care are 4%. uite ce au votat: să se înființeze societatea Comercială Fotbal Club Steaua București. Această societate va prelua fără nicio altă formalitate locul în divizia A, subrogându-se în toate drepturile asociației sportive, înscriere la Ministerul Tineretului, FRF, LPF. Deci Roșu și Boroi, care sunt comandanții clubului, au semnat ca societatea să se numească Steaua București și să preia toate drepturile, loc în divizie, palmares, tot. Semnează și Pițurcă, uite, să se ia locul în Divizia A. Am făcut toate demersurile, la Registrul Comerțului, nu comentăm la judecători. Că în România se supără CSM, că aducem atingere. Le spun și eu, domnilor judecători, suntem oameni, mai greșim, mai facem un matrapazlâc. Toți mai greșim, dar nu puteți să spuneți că zăpada e neagră. Am adus atingere? Dacă statul român îmi dă hotărâre judecătorească și tu vii acum să schimb numele? Comandantul a votat și a semnat, Boroi la fel. Cui trebuia să cer voie? Trebuia să cer voie CSA-ului? Cum, când ei au fost în Adunarea Generală și au votat și au semnat”, a declarat Gigi Becali.
Vrea să schimbe numele echipei
Becali a spus că ia în calcul să schimbe numele echipei în vară, între cele două sezoane din Liga 1, doar dacă până atunci va veni și motivarea, iar hotărârea va deveni executorie. Finanțatorul crede că nici măcar nu trebuie să se discute de o eventuală retrogradare a roș-albaștrilor.
„O să vedeți că o să vă biruiesc. Și chiar dacă pierd, tot o să merg mai departe, o să schimb numele. Schimb numele, merg și mai departe, pentru că vă chinuiți voi, societatea are aceleași drepturi, n-am nicio treabă. Chestia cu retrogradarea este poveste de adormit copiii. Dar eu nu o să-l schimb! Ca să știe toată lumea pentru totdeauna, și Talpan. Când se va da motivarea, hotărârea trebuie pusă în executare în 30 de zile. Am să fac suspendare, dacă nu-mi aprobă schimb numele. Mai sunt trei luni și-l schimb între ani (n.r. între sezoanele competiționale)”, a spus Becali.
În cazul în care va fi obligat totuși să schimbe numele, Becali a mai spus că se va supune pe moment: a înregistrat deja marca FCSB – Fotbal Club Sportiv București.
„Când apare motivarea, îmi dă posibilitatea să fac suspendarea executării. Dacă îmi dă suspendarea, rămân cu numele până la Înalta Curte. Dacă nu, o schimb, dar o schimb intre competiții.
Invitat să investească la Dinamo
Finanțatorul roș-albaștrilor, Gigi Becali, a spus că de când s-a dat decizia Curții de Apel, prin care a pierdut numele ”Steaua” și ”Steaua București”, a primit mai multe oferte de a investi, mai ales că el însuși a spus că dacă va fi obligat să renunțe la actuala echipă este tentat să investească la o altă grupare.
În cadrul conferinței de presă, Becali a spus că a fost sunat inclusiv de finul său, Cristian Borcea, fostul finanțator al lui Dinamo, aflat acum în închisoare în urma ”Dosarului Transferurilor”.
„Steaua nu va mai exista dacă eu schimb numele, pentru că ei nu-l pot avea. Dacă e în Liga 2, ei trebuie să o dea și nu are cine să facă fotbal în România. Nu mai spun, ăla, antrenorul, vino, mă, la Timișoara, vino la Petrolul, la Dinamo, finu, ’vino nașule, cumpăr eu de la Negoiță și bag eu 10 milioane, nu bagi niciun ban, adu jucătorii, eu nu suflu niciun cuvânt, tac mâlc, se ocupă Patrick de galerie’, dar eu nu trădez suporterii. Rapid, adu domne jucătorii la noi, dar eu nu trădez suporterii Stelei”, a spus Becali.



Recomandări

Președintele CJ Suceava și 92 de primari suceveni, din PSD, PNL și USR, au transmis o scrisoare deschisă premierului și Guvernului

„Excursie de o Zi – Descoperă, Învață, Explorează!” Copiii din Vulturești pornesc într-o aventură educativă în județul Suceava

Cockteil… cu amor, umor și poezie. Pălăriile tovarășului Emil Bobu

Liderii IMM-urilor din Suceava critică dur politica fiscală a Guvernului: „IMM-urile au devenit bancomatul statului!”

Conducerea Patronatelor IMM-urilor din județul Suceava a criticat dur noile măsuri de austeritate
Conducerea Patronatelor IMM-urilor din județul Suceava a criticat dur noile măsuri de austeritate