Persoanele care adoră ciocolata au acum o motivație solidă pentru a-și savura dulciurile preferate, întrucât un studiu recent a scos la iveală faptul că ciocolata neagră, consumată în cantități mici în fiecare zi, aduce numai beneficii pentru sănătate.
Potrivit publicației Women’s HealthSource, acestea se datorează flavonoizilor pe care îi conține ciocolata neagră, substanțe despre care s-a descoperit că au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular.
Un pătrățel de ciocolată scade tensiunea
Potrivit celor constatate în cadrul studiului efectuat de curând, consumul a șase grame de ciocolată neagră, adică un pătrățel, scade tensiunea cu aproximativ două unități, scăderea fiind înregistrată și pentru presiunea sistolică, și pentru cea diastolică.
S-a constatat că ciocolata neagră are capacitatea de a scădea și nivelul de colesterol LDL, cu aproximativ cinci unități, iar flavonoizii pe care acest aliment îi conține au un efect benefic asupra vaselor de sânge. „Disfuncționalitățile sistemului cardiovascular sunt cauzate de spargerea sau inflamarea vaselor sanguine, ceea ce poate produce blocarea circulației sângelui”, a explicat Robert Sheeler, medic specialist în cadrul clinicii americane Mayo.
Nu abuzați!
Acesta a precizat că pentru a ne putea bucura de aceste beneficii nu este indicat să mâncăm o tabletă întreagă de ciocolată pentru că, până la urmă, ciocolata conține foarte multe calorii și grăsimi. Sheeler a mai spus că o bucățică de ciocolată, adică un aport de aproximativ 30 de calorii, este suficientă pentru a aduce numai beneficii sănătății.
Ca regulă generală, pentru protejarea sănătății inimii se recomandă consumul unui tip de ciocolată care să conțină cel puțin 60 la sută cacao, deci ciocolată amăruie.
