Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș



Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș
Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș

Hribii cu haina lor maronie, rotunjori și bonomi ca niște… burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poți totuși să faci un lucru: să închizi ochii și, trăgând în piept mirosul de reavăn, de frunză umedă, de pământ, să îți imaginezi pentru o clipă că ești în pădure. Dar cum îi prepari?
Hribii se clătesc iute sub jet de apă rece. Chiar dacă sunteți tentați să îi lăsați mai multă vreme în apă, sfatul meu este să nu o faceți. Apa rece ar putea să oxideze „carnea” cea albă a hribilor. (Și se vor și umfla de apă… că nu degeaba li se mai spun ciupercile, de orice fel ar fi ele,… bureți!) Și, oricum, îi veți fierbe în două-trei ape, timp „să se lase” nisipul și să se limpezească. Dar înainte de a-i arunca în oală, nu uitați să îi tăiați în felii. În ultima apă adăugați o ceapă tăiată mărunt. Lăsați să fiarbă așa, dimpreună, vreme de un ceas, la foc potolit, adăugând din când în când apă călduță.
Citește rețeta integral pe ANTENA SATELOR



Recomandări