O echipă de cercetători londonezi a stabilit faptul că salvarea Terrei ar putea fi reducerea consumului de carne la nivel global. În plus, oamenii de știință au ținut să precizeze că o asemenea măsură ar face bine nu doar planetei, ci și locuitorilor acesteia, întrucât ar scădea semnificativ riscul de producere a infarctului.
Potrivit publicației New Scientist, echipa condusă de profesorul Alan Dangour a analizat felul în care industria de creștere a animalelor ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon și a încercat să estimeze care ar fi efectele unei asemenea măsuri asupra sănătății oamenilor.
S-a descoperit că această ramură a agriculturii ar putea într-adevăr reduce emisiile de carbon, însă condiția esențială pentru ca acest lucru să se întâmple ar fi ca producția și consumul de carne să scadă cu 30 la sută. Oamenii de știință au precizat că fermele ar trebui să optimizeze folosirea energiei, de exemplu, captând și folosind carbonul care se degajă din bălegar, fapt ce ar reduce cantitatea de gaze poluante eliberată în atmosferă.
Cercetătorii au precizat și că efectele asupra sănătății oamenilor nu sunt deloc de neglijat. Oamenii de știință au anunțat că, potrivit calculelor, numărul persoanelor care mor prematur, din cauza atacurilor de cord, s-ar reduce cu 17 la sută, explicația fiind că populația ar consuma o cantitate mai mică de grăsimi saturate. „Studiul nostru nu promovează vegetarianismul, ci recomandă reducerea producției și consumului de carne!”, a precizat profesorul Alan Dangour.