Zeci de kilograme de carne și preparate din carne expirate și alte zeci de kilograme de carne preparată termic și congelată, în vederea utilizării ulterioare, acesta este rezultatul unui control al inspectorilor Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului, efectuat în unele pensiuni din județ.
Directorul OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „la sfârșitul săptămânii trecute s-au făcut controale în 20 de pensiuni din zonele Voroneț, Mănăstirea Humorului, Frasin, Vama, Sadova și Sucevița”.
Controalele au scos la iveală faptul că în trei pensiuni, care potrivit Elenei Oanea, „oferă servicii de cazare la standarde înalte”, carnea sau produsele din carne servite consumatorilor aveau termenul de valabilitate expirat.
„Am avut surpriza neplăcută de a depista în frigiderele și congelatoarele a trei pensiuni 39 de kilograme de carne și preparate din carne expirate și 28 de kilograme de carne prelucrată termic și congelată, în vederea utilizării ulterioare”, a spus directorul Elena Oanea.
Pentru neregulile constatate, operatorii economici au primit amenzi contravenționale.
O pensiune a fost închisă În cadrul aceluiași control, OJPC a suspendat activitatea unui agent economic din Rădăuți, care deținea o pensiune fără a avea certificat de clasare a acesteia.
Cu prilejul controalelor efectuate, abaterea cea mai frecventă a proprietarilor de pensiuni este, potrivit Elenei Oanea, „neafișarea prețurilor la cazare, iar în ceea ce privește dotările necesare conform categoriei de clasificare, cele mai multe nereguli vizează nerespectarea obligativității de a folosi lenjerie de pat și prosoape de baie albe”.
Directorul Oanea a mai precizat că aceste controale au fost efectuate după ce inspectorii OJPC au efectuat stagii de consiliere a proprietarilor de pensiuni, stagii care în cel mai scurt timp vor fi reluate.





