Carne de curcan cu salmonella, depistată în magazine din Botoșani și Bacău



O cantitate de șase kilograme de carne de curcat infestată cu salmonella, provenind dintr-un lot de 300 de kilograme, de la o firmă din Prahova, a fost depistată de inspectorii sanitari veterinari în cadrul controalelor de rutină, în magazine din Botoșani și Bacău.
Reprezentanții Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au declarat pentru MEDIAFAX că cele șase kilograme de carne cu salmonella, din care s-au recolatat probe și care au fost reținute, provin dintr-un lot de peste 300 de kilograme, produs la sfârșitul lunii noiembrie.
Probele au fost pozitive pentru Salmonella spp., urmând să se facă tipizarea pentru a se vedea despre ce serotip al bacteriei este vorba. Salmonella are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om, au explicat reprezentanții ANSVSA.
Analizele pentru tipizarea salmonella durează între șapte și 10 zile, rezultatele fiind așteptate săptămâna viitoare.
Potrivit unor surse oficiale, carnea respectivă provine de la o firmă din Prahova, fiind depistată în magazine din Botoșani și Bacău.