Calmari umpluți cu dovlecei



Ingrediente pentru 4 persoane:
– 120 g dovlecei
– 80 g miez de pâine
– 16 roșii cireșe
– 12 calmari
– oregano
– oțet
– suc de lămâie
– măsline fără sâmburi
– ulei de măsline
– sare, piper
Timp de preparare: circa 50 de minute.
Tăiați dovleceii în felii lungi și subțiri, rumeniți-i pe ambele laturi. Puneți-le într-o farfurie, stropiți-le cu oțet și lăsați-le la marinat. Curățați calmarii: separați capul și tentaculele de corp, apoi fierbeți timp de 5-6 minute în apă ușor sărată, împreună cu tentaculele (acestea din urmă vor trebui lăsate la fiert puțin mai mult). Scurgeți și lăsați să se răcească. Tăiați miezul de pâine în cubulețe, prăjiți în ulei și adăugați un pic de oregano. La sfârșit pasați-l prin mixer împreună cu dovleceii marinați și măslinele. Adăugați sare, dacă mai trebuie. Cu această compoziție umpleți calmarii. Serviți împreună cu tentaculele și o salată de roșii cherry condimentată cu sare, piper, ulei de măsline și sucul de lămâie.
La această rețetă vă recomandăm un vin alb tânăr, sec Chardonnay Salentino.
Bucătar Andrei Pîțu

Reteta zilei este oferita de Latino