Borș mănăstiresc



Borș mănăstiresc
Borș mănăstiresc

Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea. Îmi spunea părintele că dacă n-avea zahăr, sau orez, ori ceapă, bulion, atunci starețul mănăstirii îl îndemna: „Roagă-te, părinte Dionis, și vei primi ce-ți lipsește. Și numai ce termina rugăciunea, că intra în curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la părintele Dionisie citire, eu vă aduc… Rețeta de borș mănăstiresc. De post, cu variația lui pentru Săptămâna Albă.
Ai trebuință de: un kg de varză dulce, 3 cepe, 3 ardei grași, un morcov, 3 roșii, 700 ml borș, o legătură de leuștean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urdă.
Cum se procedează? Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR



Recomandări

Slujbă de pomenire pentru arhim. Grigorie Halciuc, cel mai longeviv stareț al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Slujbă de pomenire pentru arhim. Grigorie Halciuc, cel mai longeviv stareț al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”
Slujbă de pomenire pentru arhim. Grigorie Halciuc, cel mai longeviv stareț al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Stareța Mănăstirii Moldovița, stavrofora Benedicta Tatulici, schimbată din funcție. Noua stareță, maica Ecaterina Vicleanu, va fi instalată duminică

Stareța Mănăstirii Moldovița, stavrofora Benedicta Tatulici, schimbată din funcție. Noua stareță, maica Ecaterina Vicleanu, va fi instalată duminică
Stareța Mănăstirii Moldovița, stavrofora Benedicta Tatulici, schimbată din funcție. Noua stareță, maica Ecaterina Vicleanu, va fi instalată duminică