Preparate din pește

Borș de pește cu praz



Durata de preparare: 1 h 45 min.
Ingrediente:
1 kg. de pește, 1 ceapă, 1 fir praz, 1 rădăcină pătrunjel, 1 țelină, 2 1/2 litri apă, 1/2 l borș
Mod de preparare:
Cel mai gustos borș de pește se prepară din pește viu sau foarte proaspăt (crap, cegă, biban). Ciorba se poate găti, de asemenea, din șalău sau cu diferiți pești mărunți, cu excepția carasului și linului. Pentru ca ciorba de pește să aibă consistența gelatinoasă necesară, se fierb întîi peștii mărunți necurățați de solzi, dar fără mațe și bine spălați. La biban trebuie scoase și branhiile, altfel supa capătă un gust amărui. Peștele astfel pregătit se pune în oală, se adaugă apă rece, zarzavat și ceapă, sare, foi de dafin. Se fierbe totul la foc potrivit, între 40 minute și 1 oră. După aceea supa se strecoară și se pune din nou la fiert cu bucăți de pește mare și cu frunze de leuștean. Se pot adăuga în ciorbă cartofi cruzi tăiați, care se pun în zeamă înainte de pește, deoarece acesta fierbe mai repede. Se acrește cu borș sau sare de lămîie. (www.rapitori.ro)