La începutul anului viitor, japonezi vor avea ocazia să savureze prima „bere spațială”, realizată din orz crescut în Stația Spațială Internațională. Cu această ocazia, colosul nipon de băuturi alcoolice, Sapporo Breweries, va invita 30 de cupluri, deja selecționate prin tragere la sorți, să savureze noua băutură în diferite localuri răspândite în toate colțurile țări. Producătorul japonez a reușit să obțină doar 100 de litri de „Sapporo Space Barley”, o cantitate mult inferioară celei de 630 de litri prevăzută anterior. În urma testelor efectuate în 2006 în modulul rus al Stației Spațiale Internaționale, la care au participat cercetători de la Universitatea Okayama și Academia de științe, s-a constatat că orzul respectiv poate crește în asemenea mediu exact ca pe Terra.
Odată revenite pe pământ, semințele au fost cultivate simultan de specialiștii de la Universitatea Okayama și de către producătorul Sapporo.