„Despre școlile poporale” (II)
„După absolvarea claselor normale, cinci procente din băieți trec la școlile mai înalte, ear’ restul remâne în sat, pe la gospodăriile părințesci. Acești băeți uită după scurtă vreme ce au sciut, ei uită a scrie și a ceti. Prin urmare ne întoarcem earăși la punctul dela care am plecat, numai din simpla causă că acești băeți nu au nici o ocupare spirituală. Așa dară, școlile noastre nu produc efectul dorit și este obligățiunea guvernului de a căuta mijloace prin care s’ar putea stirpi acest rău, cu atât mai mult că guvernul are înaintea ochilor săi binele și prosperarea popoarelor”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 1, Suceava, 15 Mai 1887.
„Cu arcanul după fripturiști”
„Ademeniți de vechea formulă că populația din Bucovina e totdeauna guvernamentală, două rubedenii de-ale domnului N. Iorga, domnii Bogdan, colonel de jandarmi și cumnat cu primul ministru, și Chinescu, maior activ în armată și ginere al primului ministru, colindă Bucovina dela un capăt la altul umblând după fripturiști. Începând de la Poiana Stampei și până la Cernăuți însă, n’au putut prinde în mreajă pe nimeni, Credem că, după ce ilustrele rubedenii îi vor face raportul despre constatările făcute la fața locului, primul ministru își va schimba părerea în ce privește populația Bucovinei”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul X, Nr. 272, 14 Maiu 1931.
„Baie la locul de muncă”
„La centrala termo-electrică din Vatra Dornei s-a dat de curînd în folosință o baie cu duș, cadă și vestiar pentru muncitorii întreprinderii de gospodărie orășenească. Lucrările de amenajare și instalațiile necesare au fost efectuate din resurse locale și prin munca voluntară a colectivului centralei termo-electrice, care a economisit în acest fel 5000 lei”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 3878, Suceava, Sîmbătă 21 mai 1960.