Bacteria E.coli a fost depistată în produsele alimentare din mai multe județe



Prezența bacteriei Escherichia Coli verotoxigenă (E.Coli) a fost depistată într-un număr de șapte probe recoltate din produsele alimentare din mai multe județe ale țării, în urma controalelor efectuate de Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, scrie Mediafax.Potrivit unui comunicat de presă emis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în urma controalelor efectuate de DSVA în mai multe județe ale țării, a fost depistată prezența E.coli în șapte probe dintr-un total de 114 probe prelevate din carne, lapte și produse din lapte.Astfel, în perioada 17.10-2016 – 28.10.2016, au fost depistate trei cazuri de prezență E.coli verotoxigenă la probe recoltate de pe suprafața carcasei ovine într-un abator din județul Bistrița Năsăud.



Recomandări

Alertă sanitar-veterinară tot mai apăsată după ce febra aftoasă a dus la pierderea a peste 20.000 de bovine, în Ungaria și Slovacia

Alertă sanitar-veterinară tot mai apăsată după ce febra aftoasă a dus la pierderea a peste 20.000 de bovine, în Ungaria și Slovacia

Vântul puternic a rupt arbori și cabluri electrice și în mai multe localități din județ a fost afectată alimentarea cu energie electrică

Vântul puternic a rupt arbori și cabluri electrice și în mai multe localități din județ a fost afectată alimentarea cu energie electrică

Mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka
Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka