Ingrediente pentru 3 porții:
– 3 avocado
– 250 grame crevet roz
– 1 gălbenuș de ou
– 1 linguriță de muștar
– 20 cl de ulei
– 1 lămâie
– pătrunjel
– sare
– piper
1. Tăiați avocado în două și scoateți sâmburele
2. Cu ajutorul unei linguri mari scoateți miezul din avocado, apoi tăiați acest miez în bucățele mici. Puneți-le într-un castron.
3. Puneți gălbenușul, muștarul și sarea într-un bol. Adăugați câte puțin ulei în timp ce zbateți cu telul. Când maioneza s-a montat verificați condimentare. Terminați adăugând suc de lămâie.
4. Amestecați ușor maioneza cu avocado și creveții, verificând condimentarea. Adăugați pătrunjelul mărunțit.
Un mic truc:
La sos puteți pune mai mult muștar sau puțin tabasco. La această rețetă vă recomandăm un vin italian „Rosato Puglia”.
Bucătar Andrei Pîțu


Reteta zilei este oferita de Latino
