Arta de a prepara tartine



Tartinele reprezintă cea mai bună și practică soluție pentru cei care vor să savureze o gustare ușoară și sănătoasă.
Datorită dezvoltării semnificative a simțului estetic în toate domeniile, inclusiv în cel al gastronomiei, tartinele nu mai sunt făcute de mult în grabă. Prepararea acestora a devenit o artă, ele încântând nu doar papilele gustative, ci și ochiul gurmandului. Mâncarea trebuie să arate bine, indiferent dacă va fi savurată în fața televizorului sau va fi servită ca aperitiv la o petrecere.
O gustare generoasă
Trebuie să țineți cont de faptul că simplu este echivalent cu eficient. Tartinele nu trebuie „încărcate” foarte mult cu ingrediente, tocmai pentru că se servesc cu mâna. Nu trebuie să suprapuneți felii de pâine și garnituri până la refuz pentru că o gustare de acest gen trebuie să rămână simplă, ca să poată fi mâncată cu ușurință. În afară de asta, țineți cont de faptul că o tartină nu este un răsfăț culinar. Când începeți să preparați tartine, gândiți-vă că gustarea trebuie să fie generoasă. Prin urmare, garnitura va fi abundentă, ingredientele vor fi variate, iar pâinea va fi de cea mai bună calitate, pentru a obține o gustare colorată și apetisantă.
Ce ingrediente se pot folosi
Prepararea tartinelor poate fi un adevărat exercițiu de imaginație și de măiestrie în bucătărie, o experiență ce vă permite să vă jucați cu ingredientele și să le combinați după bunul dumneavoastră plac.
Dacă sunteți gazda unei petreceri și doriți să vă surprindeți invitații cu o gustare pretențioasă, atunci puteți prepara tartine cu foie gras sau chiar cu stridii. Pentru serile petrecute cu prietenii, puteți opta pentru tartine simple, cu mezeluri obișnuite, cu icre sau cu diverse feluri de salată preparată de dumneavoastră. Brânza este una dintre garniturile utilizate cel mai des la prepararea tartinelor, pentru că este un ingredient care permite foarte multe combinații.
La prepararea tartinelor se pot folosi aproape orice ingrediente. Există totuși o excepție: nu este recomandat să folosiți sosuri atunci când preparați astfel de gustări. În primul rând, sosurile curg și riscați să vă murdăriți, iar în al doilea rând, acestea înmoaie pâinea, „distrugând” tartina. Sosurile mai groase, precum maioneza, pot fi folosite amestecate cu celelalte ingrediente și integrate în garnitură.