„Club de cântare la Suceava”
„În 17 Octomvre 1888, stil nou, s-a ținut în Suceava o adunare în care s-a decis să se formeze un «Club de cântare» spre promovarea și cultivarea artei în cântare. La această ocasiune s-a ales și un comitet provisor din următorii domni: Leon de Goian, Constantin Procopovici, Iulius Patak, Dr. Ignatz Salter și Dr. Matei Lupu”.
„Revista Politică”, Anul III, nr. 20, Cernăuți, 1888.
„Proorocul și alcoolul”
„În Bucovina, pe la anul 1980, s’a ivit așa zisul prooroc din Mahala, care a pornit lupta pentru desrobirea țăranilor de sub jugul alcoolismului. Mișcarea antialcoolică, inaugurată de țăranul Ștefan Sauciuc din Mahala, s’a lățit repede peste toată Bucovina. În multe locuri se iviră monumente care arătau că cutare sat s’a lepădat de băutură. Dară proorocul a fost urmărit de autoritățile austrece. Autoritatea lui se zdruncină prin internarea lui în casa de nebuni și acțiunea lui se stinse fără urmă”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul VI nr. 223, 30 octombrie 1927.
„Argumentul targăi”
„La Fălticeni a avut loc zilele acestea un match pentru «Cupa Moldovei» între «Muncitorul Fălticeni» și «Șoimii UTM» Suceava. Afișele au precizat că matchul va fi de fotbal, însă spectatorii au fost surprinși constatând că matchului de fotbal i s-a substituit o competiție polisportivă: box, atletism, handbal, etc. Pentru ca totul să meargă bine și pentru ca nu cumva să lipsească de pe teren asistență medicală, organizatorii au avut grijă ca înainte de începerea matchului să plimbe pe teren…o targă. Fie pentru a-i asigura pe oaspeți că sunt în siguranță, fie ca argument că aceștia trebuie să piardă matchul. Suporterii grupării «Muncitorul» au început să îmbărbăteze echipa: «Nu te lăsa, jos cu el!», «Dă-i la cotonog!». Ceea ce jucătorii echipei gazdă au și făcut, targa fiind mereu prezentă în rîndul oaspeților. La sfârșit oaspeții au făcut un bilanț: cotogonițidestul de serios – 2, mai ușor – 4, goluri primite – 4, goluri marcate- 0. Agumentul targăi, încurajările și…polisportivitatea gazdelor a triumfat”.
„Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 367, 10 octombrie 1948.