„Arândarea morilor din ținutul Humorului”
„Lucru nu tocmai îmbucurător și drept de reprobare este că fruntașii din ținutul Humorului, cari au mori, le arândează Ovreilor. În felul acesta, tot câștigul ce l’ar aduce ele oamenilor noștri trece în mâna străinilor. Astfel s’au dat în arândă moara cea mare din Voroneț și morile din Mănăstirea Humorului”.
„Patria”, Anul I, nr. 30, Cernăuți, Septemvrie 1897.
“Mormintele voievodale din Bucovina” (II)
„Numai în românescul ținut bucovinean al județului Rădăuți trăiesc împreună, sfințind locurile și oamenii, trei dintre cele mai de seamă, mai bătrâne și mai frumoase ctitorii voievodale de pe întreg pământul locuit de Români. Mai întâi trebuiesc cinstiți Rădăuții, care adăpostesc în gropnița de aici singurul mormânt istoric al târgului, rămășițele trupești ale întemeietorilor noștri de țară, apoi trebuie cinstită Putna, unde se odihnesc oasele marelui voievod Ștefan cel Mare, acel «erou al creștinătății», dela moartea căruia s’au scurs aproape patru veacuri și jumătate, și trebuie cinstită și Sucevița, ctitoria gingașă și împodobită a Movileștilor. Aceste trei mănăstiri străvechi adăpostesc numai ele singure, în întreaga Bucovina, oase de domni și domnițe moldovene, deoarece mănăstirile și bisericile din Siret și Suceava nu cuprind nici un mormânt voievodal…”.
„Revista Bucovinei”, Anul III, nr. 8, Septembrie 1944.
„Funiculare la Gura Humorului”
„Eforturile pentru organizarea științifică a producției și a muncii se fac simțite la Gura Humorului prin montarea de funiculare în vederea exploatării mai economicoase a masei lemnoase. La diferite guri de exploatare de la această întreprindere forestieră au fost construite, sau se află în diferite faze de finalizare, un număr de 16 funiculare”.
„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6134, Suceava, Septembrie 1967.