Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava a aplicat o amendă de 3.000 de lei și a dispus suspendarea temporară a activității de servire a mesei la restaurantul La Mizuca din centrul Sucevei, de la parterul blocului Union. Măsura de sancționare a fost luată pentru o cantitate de carne fără documente de proveniență și pentru nereguli din punct de vedere igienico-sanitar. Controlul de la restaurantul din centrul Sucevei a avut loc în urma unei reclamații depuse de un client al unității, care a sesizat mai multe nereguli, parte dintre ele confirmate.
Comisarul-șef adjunct Vasile Latiș, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava, a declarat că la controlul efectuat în restaurant miercurea trecută au fost găsite 15 kilograme de carne fără nici un element de identificare. Asta înseamnă că nu exista nici o garanție a calității cărnii, iar aceasta putea proveni de oriunde, în orice condiții, fără a exista termen de valabilitate.
„Totodată, am constatat și o serie de nereguli pe linie igienico-sanitară, la condițiile de preparare a mesei. Inspectorii noștri au aplicat pentru această abatere un avertisment și au dispus suspendarea activității de servire a mesei până la remedierea deficiențelor. Astăzi (n.r. – ieri) s-a mai efectuat un control la restaurant, ocazie cu care s-a constatat că parte dintre probleme au fost rezolvate, iar mâine (n.r. – azi) se va mai face o verificare, pentru a se stabili dacă toate măsurile trasate au fost respectate”, a declarat comisarul-șef adjunct Vasile Latiș.
Reclamația împotriva restaurantului a fost înregistrată și la Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava și la Direcția de Sănătate Publică Suceava. Din informațiile pe care le avem, o echipă de control a DSVSA Suceava s-a deplasat ieri la restaurant, unde a demarat un control pe linie sanitar-veterinară.
Control Protecția Consumatorului
Amendă și activitate de servire a mesei suspendată temporar, la un restaurant din centrul Sucevei
