Odată cu primăvară, au apărut și alergiile specifice sezonului. Deși există medicamente care luptă împotriva alergiilor de primăvară, sunt și destule alimente cu care poți obține același rezultat.
Iată câteva dintre alimentele care ajută la combaterea alergiilor:
Sfecla roșie – combinația de antocianine pe care o conține este un puternic agent anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor, informează The Huffington Post.
Praful de curcumă – folosirea condimentului ține alergiile departe. Acesta are și puternice calitați anti-oxidante care funcționează precum alimentele bogate în anti-oxidanți în combaterea alergiilor.
Lămâia – este fructul care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. Este și un puternic anti-inflamator care reduce și nivelul colesterolului.
Ceapa – ajută în special oprirea curgerii nasului și a ochilor. Ceapa este recomandată primăvara în timpul oricărei mese.
Mango – conține vitamina C, sistemul imunitar fiind astfel la cele mai înalte cote după consumarea fructului. Mango este o alternativă ca gust la portocale.
Usturoi – aprovizionează corpul cu antihistamine naturale, consumul său fiind o bună modalitate de a păstra alergiile la distanță.
Nucile – conțin acizi Omega-3 care reduc reacțiile alergice. Omega-3 se regăsește și la peștii de apă sărată.