Alunele
Nucile și alunele au căpătat, nu se știe de unde, o reputație proastă, din cauza conținutului mare de grăsimi. Însă proteinele, grăsimile sănătoase, cantitatea semnificativă de fibre și substanțele antioxidante pe care alunele le conțin au adus aceste alimente pe lista celor benefice. Secretul din spatele consumului de nuci și alune este, potrivit experților, controlul cantității consumate. Nutriționiștii spun că alunele și nucile sunt alimente sănătoase dacă sunt consumate în doze mici, studiile științifice demonstrând că aceste alimente controlează nivelul de colesterol și promovează scăderea în greutate.
Kiwi
Fructele de kiwi se numără printre cele mai nutritive fructe, fiind pline de antioxidanți. Specialiștii susțin că un kiwi mare furnizează doza zilnică recomandată de vitamina C. În plus, aceste fructe sunt surse neprețuite de potasiu, fibre, vitamina A și vitamina E. Grație gustului său special, fructul de kiwi poate fi consumat ca atare, dar poate fi încorporat și în deserturi, salate și chiar garnituri pentru feluri principale de mâncare.
Fasolea
Fasolea este benefică pentru sănătatea inimii, fiind foarte bogată în fibre insolubile, care ajută la reducerea nivelului de colesterol, dar și în fibre solubile, care promovează slăbirea. Fasolea este o sursă importantă de proteine slabe, carbohidrați, magneziu și potasiu.
Peștele
Peștele, și în special somonul, reprezintă un superaliment, datorită conținutului de acid gras omega-3, o substanță care protejează sănătatea inimii. Nutriționiștii recomandă tuturor să mănânce somon de două ori pe săptămână, carnea acestui pește având puține calorii, foarte multe proteine, puține grăsimi saturate și mult fier. Dacă bugetul nu vă permite să urmați sfaturile specialiștilor, puteți înlocui somonul cu alt fel de pește, ca de exemplul tonul la conservă, acesta având proprietăți similare.
Broccoli
Deși nu are un gust pe care să îl aprecieze toată lumea, această legumă este foarte convenabilă, pentru că se găsește în magazine tot timpul anului. Broccoli reprezintă o sursă bogată de vitamina A, vitamina C și vitamina K, având totodată un conținut de fibre deloc de neglijat.