Naturist

Alcoolismul – tratament din natură



Alcoolismul - tratament din natură
Alcoolismul - tratament din natură

La români, consumul de băuturi alcoolice în exces a devenit o adevărată tradiție. Cine nu se îmbată de sărbători, parcă n-ar face parte din acest neam!
Desigur, este un obicei păgubos atât pentru sănătate cît și pentru societatea românească. Alcoolul este un produs nociv mai ales asupra psihicului uman, afectând echilibrul interior al individului. Componenta sa principală este alcoolul etilic. Alcoolul este un drog, care creează dependență. Individul alcoolic va fi, în același timp, prietenul dar și sclavul alcoolului. Cu toate că există unele medicamente, cît și remedii naturale, care îi pot ajuta pe cei dependenți să renunțe la consumul de băuturi alcoolice, singurul remediu real contra dependenței de alcool este abstinența.
– Infuzia de pedicuță, leac antialcool
Ca tratament ajutător în combaterea alcoolismului, precum și a dependenței de tutun, fitoterapia recomandă ceaiul de pedicuță (Lycopodium clavatum), infuzie din 1 linguriță de plantă, bine mărunțită, la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 3-5 minute și se bea călduț, câte 150 ml dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun și 100 ml cu 30 de minute înainte de masa de prânz, într-o cură de 14-21 de zile. După o pauză de 2 săptămâni, se poate relua, dacă este nevoie.
Foarte eficient este și decoctul, 2-3 la sută, din amestec în părți egale de pedicuță, trei frați pătați, frunze de păpădie, mesteacăn și pătrunjel, măceșe și teci de fasole. Se consumă 200 ml, de 3-4 ori/zi, între mese, îndulcit cu puțină miere.
– Dezintoxicare cu miere de albine
O dezintoxicare rapidă se poate obține cu miere de albine – 900 g miere naturală, care se ia astfel: în prima zi, la ora 18, se iau 6 lingurițe de miere, apoi, din 20 în 20 de minute, câte 6 lingurițe până la ora 19.40, când se consumă 36 de lingurițe. După aceasta, se mănâncă, iar pacientul se culcă. A doua zi se iau, de 3 ori câte 6 lingurițe cu miere, din 20 în 20 de minute, servindu-se apoi dejunul. La 10 minute după dejun, se iau 6 lingurițe de miere. Înainte de masa de prânz, se iau 4 lingurițe cu miere ca aperitiv, se servește prânzul și, imediat, se mai iau 4 lingurițe cu miere. La ora 18, organismul va fi complet dezintoxicat. Dacă pacientul încearcă să bea, se va simți rău, senzația de greață și vomă fiind atât de persistentă încât apare repulsia față de consumul de alcool.
– Cimbrișorul provoacă repulsie față de alcool
Remediul cel mai simplu în combaterea intoxicației alcoolice este recomandat de majoritatea fitoterapeuților ca fiind infuzia de cimbrișor: (un pumn de plantă la 1 l apă clocotită; se răcește, se pune într-un termos și se consumă câte o lingură plină la fiecare sfert de ceas). Cimbrișorul are proprietatea de a acționa asupra ficatului, curățindu-l de toxine și provocând repulsie față de consumul de alcool. Tratamentul durează 2 săptămâni în intoxicația alcoolică acută și 4 săptămâni în cea cronică, fără nici o întrerupere pe parcurs. Este posibilă apariția vomei, diareei și transpirației abundente. În completare, se consumă drojdie de bere, câte 70 g/zi, până la dezalcoolizare.
– Alte leacuri populare contra alcoolismului
– Dintr-un corn de vacă se pilesc cam 2 cm, iar pilitura se amestecă într-un litru de țuică. Se lasă câteva zile. Repulsia față de băutură se instalează repede, după consumarea unei cantități mici din sticla respectivă.
– Ceai pentru protecția hepatică: rostopască, mușețel, gălbenele, mentă, sunătoare, anghinare, toate în părți egale. Ceaiul din acest amestec calmează durerile, are efect antiinflamator, antiseptic. Se beau 2-3 căni/zi, prima pe stomacul gol.
– Infuzia din mâțișori de salcie albă, 10 g la 200 ml de lapte, se bea în caz de intoxicație etilică.
– Se fierb, într-un litru de apă, 50 g de pătrunjel, până rămâne 1/2 l. Se adaugă 1 g coajă de grapefruit, 1 g coajă de portocală, se îndulcește și se ia câte o linguriță, dimineața, pe nemâncate.
– Se face un amestec din frunze de anghinare, mentă, albăstrele, coada șoricelului, fructe de coriandru și de cătină, în părți egale. Se pune la fiert o lingură din amestecul de mai sus la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute, se strecoară și se beau 3 căni/zi, cu o oră înainte de masă.
– Se mai poate amesteca o lingură boia de ardei iute cu 12 linguri rachiu de vin. Se diluează 4-5 picături din această esență cu o lingură de apă și se ia, în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Se mai recomandă ulei de mentă și de ienupăr, 5-15 picături din fiecare, în puțină apă caldă, timp de 2-3 săptămâni, cărbune de lemn, argilă, oțet de mere, borș de tărâțe, macerat de orez, drojdie de bere și propolis.
Mahmureala mai poate fi combătută cu ceaiuri de mentă, lucernă de cultură, pelin, piersic, purecariță, salvie, șovârv și zmeur. Efecte deosebite are ceaiul de rozmarin.
Sursa: www.evenimentul.ro



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)