„Conducătoare” la școala de fete
„Învățătoarele de la școala de fete din Siret se pregătește cu o deputațiune la președintele țării în chestia ocupării postului de conducătoare la acea școală, care, după cum se crede, are să se dee în scurtă vreme sau D-lui Kohler din Tereblecea sau D-lui Strzelețchi, fost conducător în Cacica și apoi mutat ex offo, ca învățător, la școala de băeți din Siret. Învățătoarele recunosc că cea mai veche din ele, atât din causa disposiției sale spre dese îmbolnăviri cât și din causa necunoscinței de limbi, nu este aptă a ocupa un asemenea post, totuși nu se pot uni cu ideea ca un bărbat să se poată numi «conducătoare» la școala de fete”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 15, Suceava 15 Decemvre 1887.
„Afacerea tăblițelor pentru trăsuri”
„Prefectura a impus populațiunii județului cumpărarea tăblițelor pentru trăsuri de la un domn Haimovici, care încasează câte 15 lei de fiecare bucată. Cu toate că s’au oferit aceste tăblițe și cu 7-9 lei de alți negustori, prefectura a primit oferta cea mai mare. Dacă se ia în considerare că în județ sunt cam 30.000 de trăsuri rezultă din această afacere un venit de peste un sfert de milion de lei”.
“Cuvântul Țărănimii”, Anul VI, Nr. 33-34, Decemvrie 1927.
„Acțiune tinerească”
„Construcția căminului cultural din comuna Stulpicani ajunsese la o fază de lucru care nu permitea întreruperea: turnarea betonului. Potrivit hotărîrii organizației UTM din comună, la efectuarea acestei lucrări trebuiau să participe tinerii. Într-un timp record s-a făcut mobilizarea lor și lucrul a început cu avînt”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3739, Suceava, Duminică 13 decembrie 1959.