Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei şi MCV

Vineri, 14 Iunie 2013 (15:03:50)

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei României, precum şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, el subliniind că în prezent există garanţii pentru independenţa magistraţilor din România.

"Cei doi interlocutori au abordat şi tema revizuirii Constituţiei României, precum şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare, preşedintele Senatului României subliniind că în momentul de faţă există garanţii legale pentru independenţa magistraţilor din România", se arată într-un comunicat al Senatului transmis vineri MEDIAFAX.

Preşedintele Senatului a ridicat şi problema prezenţei lucrătorilor români în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014, momentul ridicării restricţiilor tranzitorii.

"Pornind de la anumite declaraţii ale politicienilor britanici şi reacţia unei părţi a presei din Regatul Unit, preşedintele Senatului României şi-a manifestat îngrijorarea faţă de atitudinea anti-românească care se creează în acest moment în Marea Britanie ca urmare a ridicării restricţiilor de muncă", evidenţiază comunicatul Senatului.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat o serie de subiecte ce ţin de viitorul Uniunii Europene, competenţele acestei construcţii, extinderea UE sau problematica economică. În acest sens, Crin Antonescu a evidenţiat importanţa intensificării comerţului bilateral dintre cele două state, precum şi atragerea de investitori britanici în România.

Pe de altă parte, Crin Antonescu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de dezangajarea crescândă a Marii Britanii şi a tendinţelor de izolare în raport cu instituţiile europene. Preşedintele Senatului a subliniat faptul că Europa are nevoie de Marea Britanie ca partener activ în reconfigurarea viitorului său economic şi politic. În cadrul dialogului au fost abordate teme legate de viitorul Zonei Euro şi viitoarele alegeri europarlamentare, evidenţiază comunicatul menţionat.

Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, participă, în perioada 13 – 14 iunie 2013, la cea de-a 15-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, desfăşurată la Londra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei şi MCV.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei şi MCV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei