Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 120 (5327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu:Vrem program full-time pe revizuire,posibil 8 ore pe zi,cu dezbatere consistentă şi alertă

Marţi, 28 Mai 2013 (13:57:40)

Preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei, liderul PNL Crin Antonescu, declară că la nivelul forului pe care îl conduce va fi stabilit un program full-time pentru dezbateri, posibil de 8 ore pe zi, cu discuţii "consistente şi alerte", astfel încât raportul să fie finalizat până în 20 iunie.

"Începând de mâine, (să avem, n.r.) o dezbatere foarte serioasă, dar pe mai multe zile din săptămână, examinăm şi vom decide poate degrevarea membrilor comisiei cel puţin la Senat de alte obligaţii de program şi poate un program al comisiei full-time, pe toată săptămâna. Dacă am termina undeva în 15 - 20 iunie ar fi ideal. (...) Nimeni nu va revizui Constituţia cu buldozerul, dar un calendar ne-am propus", a declarat, marţi, preşedintele PNL.

El a menţionat că, în cazul în care procesul de elaborare a raportului la nivelul comisiei parlamentare va întârzia, va fi convocată o sesiune extraordinară a Senatului pentru continuarea lucrărilor.

Antonescu a fost întrebat ce va însemna un program "full-time" al comisiei de revizuire a Constituţiei şi dacă acest lucru va presupune 8 ore de lucru zilnic.

"Eu v-aş propune să numărăm, ca să zic aşa, ca la strung, piesele au ieşit, 40 de articole pe zi. Asta este o decizie pe care nu o iau eu, nu pot să o iau eu singur, o vom lua împreună cu plenul comisiei. Din punctul meu de vedere, da, se poate să lucrăm şi 8 ore pe zi, în condiţiile în care dezbaterea trebuie să fie şi consistentă şi alertă", a răspuns Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că a doua jumătate a lunii octombrie ar trebui să fie organizat, cel târziu, referendumul de reviziuire a Constituţiei, deoarece începând cu luna noiembrie prezenţa la urne va depinde de vreme.

"Ne dorim ca la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, pe forma care va rezulta din Parlament să participe cât mai mulţi cetăţeni români cu drept de vot. Pentru asta ne preocupăm să găsim un moment care să permită în principiu participarea cât mai multor cetăţeni, să zicem până la finalul lunii octombrie", a susţinut Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu:Vrem program full-time pe revizuire,posibil 8 ore pe zi,cu dezbatere consistentă şi alertă.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu:Vrem program full-time pe revizuire,posibil 8 ore pe zi,cu dezbatere consistentă şi alertă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei