Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 42 (5249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cluj: Operaţia de extirpare a unei tumori gigant s-a încheiat, pacientul este în stare stabilă

Joi, 21 Februarie 2013 (17:36:13)

Operaţia de extirpare a unei tumori gigant la un bărbat de 58 de ani, făcută, joi, de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, s-a încheiat, după opt ore, iar medicii spun că starea pacientului este stabilă, însă perioada de recuperare va fi dificilă.

Şeful Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că pacientului i-a fost făcută o "pelvectomie totală", fiindu-i scoase toate organele din pelvis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Operaţia extirpativă şi de reconstrucţie urinară s-a terminat. Pacientului i-au fost scoase toate organele din pelvis – vezica urinară, prostata, ureterele terminale, rectul, iar o parte din vase au fost rezecate şi reconstruite, cu păstrarea conexiunilor vasculare şi nervoase care merg spre membrele inferioare. Concomitent, s-au scos două treimi din osul sacru, împreună cu tumora care-l invada, şi s-a practicat şi derivaţia urinară. S-a scos tot ceea ce era rău. Pacientul este în stare stabilă, iar din punct de vedere medical operaţia a decurs în parametrii de care avea nevoie pentru ca pacientul să treacă peste acest hop şi să se recupereze. Echipa care se ocupă de reconstrucţie încearcă să îi redea omului aparenţa anatomică iniţială”, a declarat Mihai Lucan.

Potrivit acestuia, după intervenţia chirurgicală pentru pacient va urma o perioadă grea, fiind nevoie de o monitorizare atentă a tuturor funcţiilor vitale şi de o perioadă de recuperare.

"Este vorba despre aşezarea pacientului în pat, pentru că a fost operat şi pe partea anterioară şi pe cea posterioară şi trebuie să îi găsim nişte aparate de susţinere, astfel încât evoluţia post-operatorie să nu fie foarte dificilă. Pacientul nu poate sta nici pe spate, nici pe burtă, poate sta doar într-o parte, cu diverse suspensii care să îl ajute să se recupereze. Vom vedea, ulterior, ce mai trebuie făcut pentru prelungirea speranţei de viaţă a pacientului”, a mai spus Lucan.

Operaţia a durat opt ore.

Bărbatul operat, Florin Vâsculescu, este din Braşov şi avea "o tumoră pelvină gigant" care cuprinsese toate organele pelvine. Pacientul spunea că a aflat în urmă cu doi ani că are cancer colorectal şi s-a operat în Italia, dar boala a recidivat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluj: Operaţia de extirpare a unei tumori gigant s-a încheiat, pacientul este în stare stabilă.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cluj: Operaţia de extirpare a unei tumori gigant s-a încheiat, pacientul este în stare stabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei