Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii au devenit cei mai buni prieteni ai SUA în regiunea Mării Negre, afirmă un diplomat

Joi, 19 August 2010 (14:22:58)

Liderii politici şi militari americani au făcut o prioritate din consolidarea relaţiilor cu România şi, potrivit unui diplomat occidental, "românii au devenit cei mai buni prieteni ai Americii în regiunea Mării Negre", relatează Los Angeles Times, în ediţia electronică de joi.

România este în lupta împotriva "teroriştilor" din Afganistan până la sfârşit, a declarat ministrul român al Apărării, Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei Marinei, la Constanţa. Oficiali români militari şi civili au participat la o recepţie la bordul unui iaht care i-a aparţinut fostului dictator Nicolae Ceauşescu, în timp ce o formaţie a Marinei SUA interpreta cântece americane, notează cotidianul citat.

În condiţiile în care alte ţări îşi reduc contingentele în Afganistan, Guvernul de la Bucureşti a adoptat strategia opusă. Când SUA au cerut anul trecut mai multe trupe internaţionale, oficialii români nu au ezitat. Ei au acceptat să-şi sporească efectivele din Afganistan de la 962 la peste 1.500 de militari, chiar dacă economia României suferă şi bugetul apărării este tăiat.

Pentru români, participarea la misiunea din Afganistan este o bună modalitate de a-şi dovedi buna credinţă ca membru NATO şi aliaţi ai SUA, apreciază Los Angeles Times. "Americanii au devenit cei mai buni prieteni ai Americii din regiunea Mării Negre", a declarat un diplomat occidental care şi-a păstrat anonimatul.

SUA au susţinut aderarea României la NATO în 2004 şi au convenit recent să amplaseze tehnologie de apărare antirachetă în ţară. Există de asemenea discuţii pentru ca SUA să folosească România ca loc de antrenament pentru candidaţii la angajare în poliţia afgană.

Soldaţii români sunt cunoscuţi pentru agresivitate şi pentru că nu cedează într-o luptă chiar dacă sunt depăşiţi ca număr şi dotare, conchide cotidianul american.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au devenit cei mai buni prieteni ai SUA în regiunea Mării Negre, afirmă un diplomat.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au devenit cei mai buni prieteni ai SUA în regiunea Mării Negre, afirmă un diplomat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei