Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2009 - Anul XIV, nr. 168 (4154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:Responsabili de situaţia privind diplomele de la Spiru Haret sunt Miclea, Hărădu şi Adomniţei

Marţi, 21 Iulie 2009 (16:48:43)

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că responsabili de situaţia privind diplomele de la Spiru Haret sunt foştii miniştri de resort Mircea Miclea, Mihail Hărădu şi Cristian Adomniţei.

El a criticat modul în care a fost tolerată situaţia privind acordarea respectivelor diplome în timpul miniştrilor menţionaţi.

Liderul PSD a spus, de asemenea, că soluţia care va fi propusă va trebui să nu îi afecteze pe studenţii Universităţii şi pe părinţii acestora.

El a menţionat că diplomele celor care au absolvit Universitatea ar trebui să fie considerate valide, cu excepţia unor cazuri clare în care se dovedeşte că s-a încălcat legea.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a transmis PSD că nu a fost finalizat controlul la Universtitatea "Spiru Haret", astfel încât concluzia va fi trasă doar în momentul finalizării acestuia, şi nu marţi, când expira termenul impus de partid, a declarat purtătorul de cuvânt Bogdan Duvăz.

Duvăz a arătat că PSD i-a solicitat ministrul Andronescu să finalizeze controlul cât mai repede, apreciind că un raport al corpului de control ar trebui finalizat în termen de zile.

Potrivit lui Duvăz, PSD doreşte ca studenţii care au absolvit şi au confirmate studiile de o diplomă valabilă, recunoscută de ministerul Educaţiei şi cu antetul acestuia, să nu aibă nicun fel de probleme.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

Absolvenţii programelor de studii şi de la formele de învăţământ neautorizate vor putea să-şi valideze diplomele într-o perioadă de cinci ani, dacă promovează un examen de selecţie şi dacă susţin şi promovează examenul de licenţă într-o universitate cu programul de studii acreditat şi evaluat cu calificativul "grad ridicat de încredere".

Această procedură va fi cuprinsă într-o ordonanţă de Guvernului, iar lista universităţilor la care se va putea susţine acest examen de validare va fi făcută publică de MECI odată cu actul normativ.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, întrebat despre cazul "Spiru Haret" că speră ca Guvernul să ia "taurul de coarne" în interiorul coaliţiei în legătură cu acest subiect.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană:Responsabili de situaţia privind diplomele de la Spiru Haret sunt Miclea, Hărădu şi Adomniţei.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană:Responsabili de situaţia privind diplomele de la Spiru Haret sunt Miclea, Hărădu şi Adomniţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei