Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2009 - Anul XIV, nr. 168 (4154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din cauza gropilor de gunoi

Peste 80 de primării riscă să fie amendate de Garda de Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blestemul gropilor de gunoi planează încă asupra primăriilor sucevene, care riscă să primească amenzi extrem de împovărătoare. Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au termen două săptămâni pentru a controla situaţia din toate localităţile judeţului, primele controale la gropile de gunoi fiind pornite chiar de ieri, în zona Vatra Dornei.
Până la finele săptămânii trecute, 107 primării din judeţul Suceava aveau obligaţia să închidă gropile de gunoi şi să facă toate demersurile necesare pentru ca deşeurile menajere şi reciclabile să fie colectate şi transportate la cele trei gropi care mai sunt încă deschise – Fălticeni, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, ori la Botoşani, dacă le este mai aproape.
Numai că, pe lângă aceste măsuri, primăriile trebuiau să se ocupe şi de ecologizarea gropilor de gunoi existente, misiune destul de dificilă.
Până acum, de ameninţarea amenzilor de sute de milioane de lei vechi, date pentru neîndeplinirea măsurilor de închidere a gropilor de gunoi, au scăpat doar 25 de localităţi sucevene.
În 12 localităţi, gropile de gunoi au fost desfiinţate cu mult timp înainte de termenul limită impus de Uniunea Europeană, iar zonele respective au fost salubrizate şi ecologizate: Frumosu, Crucea, Hîrtop, Vadu Moldovei, Dorna Arini, Ipoteşti, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Sadova, Breaza, Drăguşeni şi Pojorâta.
Până la finele săptămânii trecute, alte 13 localităţi au notificat Agenţia de Protecţie a Mediului asupra începerii lucrărilor de ecologizare a platformelor de deşeuri: Forăşti, Siminicea, Mitocul Dragomirnei, Izvoarele Sucevei, Fundu Moldovei, Frătăuţii Vechi, Coşna, Bălăceana, Stulpicani, Rădăşeni, Fântâna Mare, Liteni şi Dărmăneşti.
Comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a precizat că valoarea amenzilor care pot fi date primăriilor care nu s-au conformat obligaţiilor de închidere a gropilor de gunoi pot ajunge la 50.000 lei (500 de milioane lei vechi), ori chiar la 100.000 lei (un miliard lei vechi), dacă se constată abateri de la mai multe norme legislative.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 de primării riscă să fie amendate de Garda de Mediu.
 Vizualizări articol: 1205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 80 de primării riscă să fie amendate de Garda de Mediu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(21 iul 2009, 14:51:37
bai jordas da amenzi la toata lumea ! da la asta cu primariile esti la furat! cum adica iti furi caciula singura iei bani de la primarii si ii duci inapoi la buget! iti trebe multa minta sa faci asta! sunt instante care sa-ti anuleze toate aberatiile pe care le scrii in procesele tale verbale!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei