Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2009 - Anul XIV, nr. 18 (4004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea şi Ridzi se declară dispuse să facă reduceri de personal în ministerele pe care le conduc

Duminică, 25 Ianuarie 2009 (19:16:45)
Ministrul Turismului, Elena Udrea şi cel al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, au anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă comună susţinută la Sinaia, că sunt dispuse să reducă schema de personal a ministerelor pe care le conduc, pentru a fi solidare cu Guvernul.

Întrebată duminică, într-o conferinţă de presă, dacă este dispusă să accepte reducerea schemei de personal în instituţia pe care o conduce, Elena Udrea a afirmat că va fi solidară cu Guvernul şi că, dacă va trebui, va accepta să lucreze cu mai puţini oameni în subordine chiar dacă acest lucru presupune mai multă muncă.

"Suntem solidari cu decizia Guvernului, deci am fi de acord să ne restrângem activitatea, dacă trebuie lucrăm cu mai puţini, lucrăm mai mult ca să acoperim toate activităţile cu oameni mai puţini dacă va fi cazul. La Turism avem pe schemă 210 persoane, angajaţi acum care lucrează efectiv avem 64, până în 70", a afirmat ministrul Turismului.

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat că va fi făcută o reorganizare a direcţiilor judeţene, a cluburilor sportive şi a tuturor structurilor teritoriale aflate în subordinea ministerului, care a preluat patru agenţii şi autorităţi naţionale, respectiv Autoritatea Naţională pentru Tineret, Agenţia Naţională pentru Sport, Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor şi Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor.

Ridzi s-a arătat nemulţumită de activitatea Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor, arătând că această structură avea în schema de personal aproape o sută de angajaţi, dar că ea nu a auzit nimic despre activitatea acestora.

"Vreau să vă spun nu numai că sunt de acord să restructurăm activitatea pentru a fi eficienţi la nivel naţional, dar cu siguranţă voi face o reorganizare a direcţiilor judeţene, a cluburilor sportive şi a tuturor structurilor teritoriale pentru că eu cred că pentru a fi eficienţi trebuie să încercăm să avem structuri care mai degrabă să fie axate pe ceea ce trebuie făcut. Consider că mai puţini oameni mai bine pregătiţi pot să facă mult mai mult decât foarte mulţi oameni care din păcate nu au demonstrat până în prezent că nu au derulat proiecte importante", a spus Monica Iacob Ridzi.

Aceasta a adăugat că preferă să lucreze cu mai puţini subordonaţi, dar "competenţi", refuzând să spună câte persoane vor fi concediate în Ministerul Tineretului şi Sportului.

Guvernul a decis, joi, să reducă cu 20% numărul de posturi din administraţia publică centrală, reprezentând ministere şi agenţii guvernamentale, fără ca decizia să afecteze angajaţii din întregul sistem bugetar.

"Fiecare ministru va analiza organigrama din propria instituţie şi va formula propuneri în vederea reducerii acestor posturi. Reducerea de 20% reprezintă o medie, deoarece într-un minister vor fi reduse, de exemplu, 8% din posturile bugetate, iar în alt minister 14%. Situaţia urmează să fie analizată inclusiv din punct de vedere al procedurii", au declarat surse guvernamentale.

Reducerea cu 20% a numărului de posturi din administraţia centrală, decisă, joi, de Guvern, presupune desfiinţarea a 1.500-2.000 de locuri de muncă, reprezentând puţin peste 0,1% din numărul total al salariaţilor din sectorul bugetar, care se ridică la aproape 1,5 milioane posturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea şi Ridzi se declară dispuse să facă reduceri de personal în ministerele pe care le conduc.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea şi Ridzi se declară dispuse să facă reduceri de personal în ministerele pe care le conduc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei