Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2009 - Anul XIV, nr. 18 (4004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2008

Zeci de poliţişti suceveni, sancţionaţi disciplinar, pentru că au „şifonat” uniforma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nu mai puţin de 66 de poliţişti din întreg judeţul au fost sancţionaţi în cursul anului trecut de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru fel de fel de abateri disciplinare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru, dintre cei sancţionaţi, opt sunt ofiţeri.

„Sancţiunile aplicate ofiţerilor au fost o mustrare, şapte diminuări de salariu între o lună şi trei luni, cu 5% până la 20%, şi o amânare în grad cu un an de zile. De cealaltă parte, sancţiunile aplicate agenţilor de poliţie au fost 46 de mustrări, 13 diminuări de salariu între o lună şi trei luni, cu 5% până la 20%, cinci amânări în grad cu un an de zile şi o trecere într-o funcţie inferioară”, a declarat, ieri, Panţiru.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a precizat că principalele motive pentru care s-au dispus sancţiuni disciplinare au fost comportament necorespunzător în serviciu (14,8%), neglijenţă manifestată în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu (75,6%),  întârzierea repetată sau nejustificată a rezolvării lucrărilor (1,4%), depăşirea atribuţiilor de serviciu sau lipsa de solicitudine în relaţiile cu cetăţenii (4,1%) şi alte abateri disciplinare (4,1%).

Printre ultimii poliţişti sancţionaţi se numără un ofiţer şi un subofiţer din cadrul Poliţiei Rutiere, „arşi” la buzunar în urma apariţiei unuia dintre ei într-un videoclip de muzică populară, ale cărui versuri îndeamnă la nerespectarea legislaţiei rutiere.

Subofiţerul a primit o sancţiune de 10% din salariu pe trei luni, pentru că a debutat în show-bizz, în timpul serviciului şi îmbrăcat în uniformă, fără acordul conducerii, iar ofiţerul s-a ales cu diminuarea cu 15% din salariu pe două luni, pentru că i-a intermediat colegului său apariţia în videoclipul cu pricina.

 

Tot mai puţine abateri disciplinare de la an la an

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru, susţine că, de la an la an, numărul poliţiştilor care încalcă regulile este din ce în ce mai mic.

Dacă în 2008 au fost 66 de poliţişti sancţionaţi, în 2007 numărul acestora a fost de 71, din care 10 ofiţeri.

Acum doi ani, imaginea IPJ Suceava era serios "şifonată" de un agent de la poliţia din Broşteni, care s-a izbit cu maşina de serviciu într-un podeţ şi a părăsit apoi locul faptei, abandonându-şi autoturismul. Adus în cele din urmă la sediul Poliţiei Broşteni, agentul cu pricina a început să facă scandal, luându-şi la rost colegii şi făcând un adevărat circ în momentul în care a fost pus să sufle în alcooltest. A fost dat afară din poliţie şi s-a ales şi cu dosar penal pentru abuz serviciu contra intereselor publice şi refuzul de a se supune recoltării probelor biologice.

Trecut în rezervă a fost şi un agent din cadrul postului de poliţie Moldoviţa, care a fost acuzat că a asistat la o bătaie fără să intervină deloc, agresiune în urma căreia victima a fost la un pas de moarte.

Statisticile arată că în 2007 numărul poliţiştilor care au ajuns în faţa Comisiei de Disciplină a IPJ Suceava fost mai mic cu 9% faţă de cel înregistrat acum trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de poliţişti suceveni, sancţionaţi disciplinar, pentru că au „şifonat” uniforma.
 Vizualizări articol: 3334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Zeci de poliţişti suceveni, sancţionaţi disciplinar, pentru că au „şifonat” uniforma3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa le trebuie trimis de
(25 ian 2009, 15:59:26
da domnilor politisti, asa va trebuie. sa va rupa la buzunare. stati si profitati, opriti masini numai marci straine, dar pe ceilalti nu-i vedeti, care trec pe rosu...si asa mai departe.
2.   DIN 10000? trimis de
(25 ian 2009, 18:43:54
pai din 10000 (zece miii) care stau la panda in judetul nostru doar 66 au gresit? poate 666 ca li se potriveste ...la unii...

desfiintati-i ! Ce ne trebuie politie "nationala" (adica in slujba smecherilor nationali) cand avem deja structuri paralele locale (politia comunitara, platita tot din banii nostri) in slujba alesilor locali !

Ei sunt protejati deci nu trebuie sa mai fie cineva pe post de coordonator ! Ei sunt baieti "dastepti" si se descurca pe plan local....

90 % din astia pot fi supliniti cu un soft simplu si cateva calculatoare racordate la....realitate....in rest, fiecare putem "butona" sesizari pe care nu le "receptioneaza" nimeni....
3.   Revin....sa mori de ras... trimis de
(25 ian 2009, 18:45:41
spun astia ca 66 au fost sanctionati de parca ei sunt de toti vreo....67....
4.   PROBA! trimis de
(26 ian 2009, 00:41:22
Nu comentez nimic, faceam doar proba!!
5.   Re trimis de
(26 ian 2009, 09:46:11
Procentul reprezinta doar circa 1% , numarul abaterilor este cu mult mai mare insa unele....................nu se vad

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei