Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2008 - Anul XIII, nr. 287 (3968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dacia reia luni producţia, pentru trei zile, apoi opreşte activitatea până în ianuarie - surse

Vineri, 5 Decembrie 2008 (16:36:32)
Dacia va relua luni producţia, însă numai pentru trei zile, activitatea urmând să fie oprită din 11 decembrie până în ianuarie, din cauza scăderii drastice a cererii pe majoritatea pieţelor unde constructorul auto este prezent, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate companiei.

"Se cunoaşte data la care va fi întreruptă din nou activitatea, însă nu se ştie când va reîncepe producţia în luna ianuarie", au adăugat sursele citate.

Activitatea uzinei a fost sistată în 20 noiembrie şi urmează să fie reluată luni, 7 decembrie. Anterior, uzina de la Mioveni nu a produs în perioadele 30-31 octombrie şi 13-14 noiembrie, întreruperi determinate şi ele de situaţia dificilă cu care se confruntă piaţa auto.

La o cadenţă zilnică de 1310 unităţi, anunţată de Dacia, întreruperea timp de mai mult de 30 de zile a producţiei ar însemna că uzina nu va fabrica în total circa 40.000 de unităţi.

De asemenea, administraţia Dacia va decide săptămâna viitoare dacă va prelungi 600 de contracte de muncă încheiate pe perioadă determinată, care expiră la finele lunii decembrie.

Vânzările Dacia pe piaţa locală au căzut cu 52,3% în noiembrie, de la 9,850 de unităţi la 4.698 vehicule, declin record pentru constructorul auto. După primele unsprezece luni livrările au coborât cu 13,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 93.762 maşini la 81.097 autovehicule, potrivit datelor producătorului auto.

Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, declara, la sfârşitul lunii octombrie, că producătorul auto nu-şi va îndeplini obiectivele pentru acest an, adică producţia a 310.000-320.000 de autovehicule. Noua ţintă pentru 2008 este fabricarea a 260.000-270.000 de unităţi, cu 50.000 de vehicule mai puţin decât planurile iniţiale.

Motivele invocate în repetate rânduri de către oficialii Dacia pentru scăderea vânzărilor au fost legate de importul masiv de maşini second-hand după 1 iulie, la care se adaugă efectele crizei economico-financiare, manifestate prin reducerea cererii.

Guvernul a decis, joi, să tripleze, începând cu 15 decembrie, taxa auto pentru maşinile rulate şi cele cu motorizări Euro 4 de peste 2 litri. Sunte exceptate, în schimb, autoturismele noi Euro 4 cu motoare sub 2 litri, maşinile Euro 5, cele electrice sau hibride.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia reia luni producţia, pentru trei zile, apoi opreşte activitatea până în ianuarie - surse.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia reia luni producţia, pentru trei zile, apoi opreşte activitatea până în ianuarie - surse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei