Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Îl rog pe Taubman să privească la sistemul bancar din ţara lui când vorbeşte de corupţie

Vineri, 31 Octombrie 2008 (17:51:36)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la RRA,că ambasadorul american Nicholas Taubman, "ar trebui să privească în ţara lui, la sistemul bancar", înainte de a vorbi de corupţia din România.

Moderatorul emisiunii a spus că ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, a declarat, înainte cu câteva zile de a pleca din România, că "rămânem o ţară de corupţi", şi l-a întrebat pe preşedinte dacă este de acodr cu această afirmaţie.

Traian Băsescu a răspuns: "Cred că expresia ambasadorului este şi nemeritată şi prea dură". "Eu nu o voi comenta mai mult (expresia lui Taubman, n.r.) decât rugându-l să privească în ţara dânsului la sistemul bancar", a adăugat el.

Şeful statului a mai spus că în ţara lui Nicholas Taubman "este un dezastru în sistemul bancar", în care trezoreria SUA, oficial, "pompează 700 de miliarde ca să acopere, până la urmă, lipsa de corectitudine a sistemului bancar", pentru că, "dacă era corect, nu ar fi ajuns în situaţia ca mari bănci să fie ţinute cu injecţii din bani publici".

"Şi este o invitaţie pe care eu o fac oricărui politician străin care priveşte la corupţia din România, pe care nu o neg, atenţie. Dar lecţii nu prea ar trebui să mai primim, pentru că, uitaţi-vă la cei care ne dau lecţii, ce se întâmplă în ţările lor, exact în zona în care cinstea ar trebui să fie toatală: zona în care se lucrează cu banii", a spus Băsescu.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Nicholas Taubman, a declarat, joi, că actele de corupţie nepedepsite scad încrederea şi credibilitatea unei democraţii, apreciind că într-un stat de drept, doar un sistem juridic independent, lipsit de intervenţii politice poate înlătura corupţia.

"Corupţia este opusul democraţiei şi al statului de drept. Actele de corupţie nepedepsite scad încrederea şi credibilitatea unei democraţii şi frânează creşterea economică şi investiţiile", a spus Taubman.

Potrivit acestuia "într-un stat de drept, doar un sistem juridic independent, lipsit de intervenţii politice, poate înlătura corupţia". "Singura soluţie este asigurarea unei justiţii echitabile şi rapide, bazate pe litera legii pentru toţi cetăţenii", a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, adăugând: "Fiţi siguri, lupta împotriva corupţiei nu a fost o cruciadă personală condusă de Nick Taubman, ci este o prioritate a preşedintelui şi a guvernului Statelor Unite ale Americii, a Uniunii Europene şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite".

El a apreciat că se află "într-o companie aleasă" atunci când denunţă corupţia şi vorbeşte despre "necesitatea de a instaura domnia legii", adăugând că ştie din discuţiile avute cu mulţi români că şi pentru aceştia problema corupţiei reprezintă o prioritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Îl rog pe Taubman să privească la sistemul bancar din ţara lui când vorbeşte de corupţie.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Îl rog pe Taubman să privească la sistemul bancar din ţara lui când vorbeşte de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei