Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mai 2008 - Anul XIII, nr. 102 (3783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii elevilor lăsaţi la Paris vor să dea în judecată agenţia şi Ministerul Turismului

Duminică, 4 Mai 2008 (17:15:01)

Părinţii elevilor din Valea Jiului abandonaţi de agenţia de turism Avangarde Club în Paris sunt hotărâţi să dea în judecată agenţia şi Ministerul Turismului, care a eliberat licenţa acestei societăţi, la ora transmiterii acestei ştiri copiii aflându-se deja pe teritoriul Germaniei.
  Elevii hunedoreni abandonaţi de agenţia de turism Avangarde Club în Paris au părăsit Franţa şi au ajuns pe teritoriul Germaniei, însă profesorii însoţitori spun că nu pot preciza cu exactitate când vor ajunge în ţară, necunoscând "regimul de condus al şoferilor". În paralel, părinţii elevilor sunt hotărâţi să acţioneze în judecată atât agenţia, cât şi Ministerul Turismului, pentru că a dat licenţă unei astfel de societăţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Profesoara Olga Markos, una dintre însoţitoarele grupului de elevi, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că au părăsit Franţa, în momentul transmiterii acestei ştiri elevii tranzitând Germania.

"Nu ştiu cu exactitate când vom ajunge acasă, pentru că nu cunosc regimul de condus al şoferilor şi nu e cazul să forţăm nota", a spus Olga Markos.

Potrivit sursei citate, grupul nu va înnopta în niciun alt hotel, călătoria neavând puncte de oprire.

Olga Markos a declarat că a reuşit să suporte cheltuielile suplimentare din Franţa şi datorită unui ajutor financiar primit din ţară, de la "nişte cunoştinţe".

Octavian Popescu, preşedintele comitetului de părinţi de la Şcoala Generală "Avram Stanca" din Petroşani, unitate şcolară care are elevi în excursie, a declarat că profesorii însoţitori au făcut tot posibilul pentru ca aceşti copii să "treacă mai uşor peste trauma unei excursii de coşmar".

"Au scos bani din buzunarul propriu (profesorii - n.r.) pentru ca aceşti copii să poată rezista în Franţa", a menţionat Octavian Popescu, a cărui fiică se află în grupul abandonat în Paris.

Popescu a spus că a discutat cu mai mulţi părinţi şi au hotărât să acţioneze în judecată atât agenţia de turism, cât şi ministerul de resort, care a eliberat licenţă de funcţionare firmei respective.

"Vom duce copii la psiholog pentru a stabili exact ce traumă au suferit. În funcţie de concluziile specialistului, le vom cere celor vinovaţi daune morale", a adăugat el.

Elevii din Valea Jiului plecaţi în excursie în Franţa şi abandonaţi de agenţia de turism Avangarde Club în Paris au plecat, duminică, spre ţară, cu două autocare, fiecare dintre acestea având doi şoferi, iar, potrivit unuia dintre părinţi, copiii ar urma să călătorească încontinuu până acasă, fiind aşteptaţi să ajungă luni seara.

"Am vorbit cu fetiţa mea şi mi-a spus că au plecat spre casă. Nu ştiu foarte multe detalii, însă noi îi aşteptăm să ajungă pe mâine (luni - n.r.) seara", a declarat, duminică, Ionel Tirea, tatăl unei eleve plecate în excursie.

Acesta a spus că nu are informaţii concrete despre drumul pe care îl vor face copiii la întoarcere, însă crede că vor călători încontinuu până la ajungerea în ţară. "Probabil vor face mici pauze, însă cred că vor dormi în autocar, fiind doi şoferi, aceştia se vor roti. Noi nu le-am mai trimis bani. Ar fi şi culmea să mai dăm şi alţi bani", a spus Tirea.

Tirea a afirmat că a reuşit să ia legătura cu cele două familii plecate să-şi recupereze copiii din Paris, ultima dată când au vorbit fiind înainte de momentul plecării din ţară, când i-a rugat să ducă nişte medicamente şi pentru fetiţa sa, care răcise.

Aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului au fost abandonaţi de agenţia de turism în Paris, după ce aceasta nu a plătit cazarea elevilor, care au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar, în curtea hotelului. Ulterior, ei au cerut sprijinul Ambasadei României şi au fost cazaţi la un hotel situat la 50 de kilometri de Paris, însă au fost nevoiţi să-şi achite cazarea.

Părinţii a doi dintre copii au plecat, vineri, spre Paris pentru a le duce bani şi pentru a-i aduce înapoi acasă. Una dintre profesoarele care îi însoţesc pe copii a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că aceştia se simt bine şi că ar putea pleca spre ţară duminică.

Agenţia de turism Avangarde Club, care nu a plătit cazarea la Paris a celor 98 de persoane, este aceeaşi care a abandonat un grup de 44 de elevi din Deva şi Abrud, plecaţi în excursie în Germania, după ce şoferul autocarului a rămas fără bani de combustibil.

Europarlamentarul PDL Monica Iacob Ridzi cere ministrului Turismului Ovidiu Silaghi să retragă licenţa operatorului de turism SC Avangarde Turism Club SRL, care nu şi-a respectat obligaţiile contractuale faţă de clienţi, inclusiv faţă de cei 100 de elevi din Valea Jiului, rămaşi fără cazare la Paris.

Într-o scrisoare deschisă adresată liberalului Ovidiu Silaghi, ministru pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale, Ridzi afirmă că operatorul de turism SC Avangarde Turism Club SRL "a încălcat obligaţiile pe care le avea faţă de mai multe grupuri de turişti, cărora le-a oferit pachete de sejur în Franţa şi Germania pe perioada sărbătorilor de Paşte".

Ministerul pentru IMM, comerţ, turism şi profesii liberale va retrage licenţa operatorului de turism Avangarde Turism Club, care nu şi-a respectat obligaţiile contractuale faţă de clienţi, inclusiv faţă de o sută de elevi din Valea Jiului.

"Deja cercetăm cazul şi le vom retrage licenţa. Oficiul pentru Protecţia Consumatorului îi caută de trei zile, dar la cele trei filiale pe care le au în Bucureşti nu găsesc pe nimeni", a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, ministrul de resort, Ovidiu Silaghi.

Reprezentanţii agenţiei Avangarde Club nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere faţă de situaţia creată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii elevilor lăsaţi la Paris vor să dea în judecată agenţia şi Ministerul Turismului.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii elevilor lăsaţi la Paris vor să dea în judecată agenţia şi Ministerul Turismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei